Neurobion tablete- što su i gdje ih nabaviti?

Što je neurobion i koji mu je sastav?

Neurobion tablete su multivitaminski pripravak koji sadrži kombinaciju vitamina B u sljedećem omjeru:

  • Vitamin B1 100 mg – jača srce, poboljšava raspoloženje i pomaže u stvaranju energije
  • Vitamin B6 200 mg– pomaže u staničnim procesima i pri sintezi neurotransmitora poput serotonina. Pomaže i kod nesanice
  • Vitamin B12 200 mikrograma– vitamin B12 je vitalan za reprodukciju stanica i za prevenciju anemije. Smanjuje rizik srčanog udara.

Tko bi trebao uzimati neurobion?

Neurobion uzimajte ako vam je to preporučio doktor ili ljekarnik. Obično se neurobion daje za regeneraciju živaca i kao preventiva srčanom udaru. U SAD-u se neurobion prepisuje onima koji su pod pojačanim stresom, bilo zbog posla ili nekog drugog razloga.

Doziranje

Popiti jednu tabletu dnevno. Ne piti na prazan želudac. Ukoliko popijete više neurobiona nego je potrebno ne trebate brinuti jer će se višak izlučiti u mokraći.

Gdje nabaviti neurobion i koja mu je cijena?

U trenutku pisanja ovog članka u Hrvatskoj Neurobion nije registriran pa se ne prodaje u ljekarnama. Ipak, neke ljekarne ga uvoze iz inozemstva, npr. ljekarna na Dolcu, Zagreb. Cijena bočice Neurobiona forte sa 100 tableta iznosi oko 105 kuna.

Neurobion za pse

I psi mogu uzimati neurobion. On im se prepisuje kada imaju problema s kostima, zglobovima ili kralježnicom, često u starijim godinama, kada im isti oslabe. Neke vrste poput labradora i zlatnih retrivera imaju takvu genetsku predispoziciju da im ponekad okoštavaju kukovi. Tada se daje neurobion i to u istoj dozi kao i kod ljudi, 1 tableta dnevno.

 

 

Saznajte više o: ,

Vaša ocjena članka:

4.33 / 5 (6 ♕)

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni

Drugi upravo čitaju:

U ovom članku čitajte o:

neurobion, neurobion forte, neurobion tablete, neurobion forte dragees, neurobion forte djelovanje, neurobion tableti, neurobion ampule, neurobion forte tablete, neurobion injekcije, neurobion cijena,