Majčina dušica (Thymus vulagris)

majcina dusica

Majčina dušica i timijan su dvije vrlo srodne i slične biljke. U kuhanju se više koristi timijan iako su im djelovanja na organizam ista, kao i okus.

Timijan se upotrebljava za jela od mahunarki, krumpira, juhe i umake (naročito od rajčica). Majčina dušica neutralizira masnoću i korisna je za probavu i pluća.

Djeluje na rastvaranje sluzi i ublažava grčeve i kašalj. Djeluje antiseptički. Dobro se slaže s lovorom, celerom, peršinom, češnjakom i mažuranom te se najviše koristi u pripremi jela sredozemne kuhinje.

Članak objavljen:

Saznajte više o probavi u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu