Veganska orehnjača – recept

orehnjaca

Ovaj kolač dobar je jer je suh pa se ne kvari brzo i dugo zadržava svježinu. Recept je jednostavan, a epitet “veganska” orehnjača zaslužuje jer u nju ne ide kravlje mlijeko.

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna,
  • 1 dl ulja,
  • 1 žličica soli i 2 žličice šećera,
  • 2-3 dl sojinog mlijeka,
  • limunova korica,
  • 1 svježi kvasac.

Nadjev:

  • 250 g oraha,
  • 200 g šećera,
  • sojino mlijeko,
  • 100 g grožđica,
  • korica limuna,
  • šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

  1. U šalicu staviti 2 žličice šećera, izmrviti kvasac, preliti toplim mlijekom i ostaviti da se diže na toplom mjestu.
  2. Umiješati dobivenu smjesu u brašno.
  3. Dodati sol, šećer, ulje, limun i sojino mlijeko prema potrebi pa zamijesiti glatko tijesto.
  4. Ostaviti da se ponovno diže. Nadjev napraviti od oraha prelivenih vrućim sojinim mlijekom.
  5. Dodati šećer, grožđice i limun. Kad se tijesto udvostručilo, razvaljati ga na debljinu 1 cm.
  6. Nadjenuti nadjevom i saviti u valjak, staviti u nauljeni viši lim. Neka se diže još oko 30 min.
  7. Peći 30 minuta na 200°C. Kad se ohladi, posuti šećerom u prahu i rezati na ploške.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.67 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu