Noni sok- sirup koji ozdravljuje organizam

noni

skoči na » cijena Noni soka | doziranje

Noni biljka raste na vulkanskom tlu južnog Pacifika gdje ju domoroci koriste preko 2000 godina za jačanje imuniteta i protiv bolesti probavnog, crijevnog i dišnog sustava. Donedavno privilegija domorodaca, danas je napitak Noni široko dostupan svima nama. Ne samo da ga možemo svakodnevno piti nego možemo i birati između više distributera ovog soka, npr. Encian i CaliVita Noni sokovi.

Djelatni sastojci Noni soka

Plod biljke Noni sadrži alkaloid Kseronin koji je neophodan za djelotvornu regeneraciju stanica, a zbog svojeg adaptogenog djelovanja može ozdraviti stanice koje nepravilno funkcioniraju. Kseronin također pospješuje lučenje endorfina čime utječe na dobro raspoloženje. Skopoletin pojačava proizvodnju serotonina, a Damnakantal sudjeluje kod staničnih procesa gdje može zakočiti nekontrolirano bujanje stanica.

Ljekovitost

Probavni sustav

Noni sok stimulira probavni sustav i pomaže mu da iz hrane izvuče što više korisnih tvari. Sok djeluje blago laksativno, a može pomoći i pri mršavljenju zbog svojstva stimulacije probave.

Bogatstvo antioksidansa

Visok udio antioksidansa sadržan u Noni plodu može pomoći kod uništavanja slobodnih radikala u tijelu. Vjeruje se da to smanjuje vjerojatnost pojave raka.

Jačanje imuniteta

Noni ima vitamine i minerale koji, zajedno sa svojstvom stimuliranja probave, dobro djeluju na cijelo stanje tijela i na imunitet.

Noni protiv bolova

Navodno su domoroci koji imaju puno iskustva s ovom biljkom koristili protiv bolova. Razlog bi mogao ležati u interakciji kseronina i stanica. Kseronin blagotvorno djeluje na rad stanica pa poruka boli koja dolazi do mozga nije toliko intenzivna.

Antibakterijsko djelovanje

Noni nije zamjena za antibiotik, ali zahvaljujući skopoltenu i još nekim sastojcima sok može uništiti bakterije i gljivice.

Liječenje karcinoma Noni sokom

Ne postoji niti jedan znanstveni dokaz da Noni sok liječi karcinom ili da djeluje preventivno na pojavu karcinoma. Ipak, pojedinci prijavljuju pozitivno djelovanja Noni soka u rehabilitaciji od raka. Razlog može ležati u visokoj koncentraciji kseronina i raznih antioksidansa.

Nuspojave uzimanja Noni soka

Ne postoje zabilježene nuspojave, ali postoje pojedinci koji su prijavili da im je Noni sok loše djelovao na bubrege. Kako su ovo neprovjerene informacije pretpostavljamo da je Noni sok siguran za konzumaciju u propisanim dozama.

Noni sok- cijena

Cijena Noni soka kreće se od 200 pa do 450 kuna po litri soka. Proizvođači nude različite kvalitete soka i različite omjere čvrstih tvari. Evo nekoliko primjera cijena po bočici.

Noni sok, CaliVita (946 ml): 299,99 kn

Noni sok, Lucas (1000 ml): 365- 400 kn

Noni sok, Encian (946 ml): 229,99 kn (ovo je cijena za kupnju preko weba, u ljekarni je skuplje)

Noni sok, Natura (1000 ml): 190 kn

Gdje kupiti napitak Noni?

Noni sok moguće je kupiti u ljekarni, ali je jeftinije kupiti ga direktno od proizvođača, bilo preko internet prodaje ili u trgovini. Proizvođači obično daju popust na količinu pa recimo u Natura i Lucas dućanu za 5 litara Noni soka dobivate jednu litru gratis.

Doziranje Noni soka:

1- 2 puta dnevno po 30 ml na dan, u slučaju zdravstvenih tegoba doza se može povećati na 120 ml na dan. 30 ml je otprilike 2 jušne žlice.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.71 / 5   42
Facebooktwitterpinterestmail
03-05-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: noni sok, noni sirup, noni, sirup noni, noni sok djelovanje, noni sirup za imunitet, noni nuspojave, noni sok lijecenje, noni sok cijena, noni lijek,