Aerobik ili pilates – koji trening odabrati?

pilates aerobik

Aerobik je skupina vježbi u kojima veliki mišići (noge, leđa, ruke…) rade dulje od 20 minuta pri naporu koji tjera vaše srce da lupa na 60 do 80 % maksimalne brzine. Takva vježba idealna je za one koji žele smršaviti. Pilates je drugačiji tip vježbe koji uz fizičku komponentu naglašava i psihičku. Pilates je dobar za fleksibilnost i jačanje mišića. Aerobik i pilates se ne isključuju, naprotiv, ako vježbate oba možete očekivati super rezultate.

Glavne prednosti aerobika

Uz glavne prednosti, jačanje kondicije i pomoć pri mršavljenju, aerobik vam pomaže da se napunite endorfinom – hormonom sreće. To je aerobni trening dobar za srce i pluća koji stimulira dišne puteve i probavu. Imat ćete više energije, biti izdržljiviji, smanjit će vam se količina masnih naslaga, a smanjit će se i vaša reakcija na stresne situacije, bit ćete mirniji.

Glavne prednosti pilatesa

Pilates je zamišljen kao potpuna fizička vježba koja očvršćuje i jača mišiće, ali s naglaskom na smanjivanje stresa i na veću svijest o tome kako naše tijelo funkcionira. Pilates izvanredno djeluje na cirkulaciju, na kralježnicu, čini vas tjelesno fleksibilnijima, a mišiće učvršćuje na zdrav i prirodan način.

Aerobik i Pilates zajedno

Najbolje rezultate dobiti ćete ako kombinirate aerobik i pilates. U kombinaciji oba pristupa dobiti ćete kondiciju i trening srca i pluća svojstvene aerobiku te jačanje mišića i poboljšanu cirkulaciju od pilatesa.

Ako vam ostane vremena i za treću aktivnost, ubacite i jogu.

Hrana za vježbanje

Važno je voditi brigu o prehrani kako bi trening imao maksimalan učinak. Puno voća i povrća pomoći će vašem putu ka zdravlju.

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.75 / 5   4
Facebooktwitterpinterestmail
14-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: Aerobik, pilates i mršavljenje, pilates mršavljenje, aerobik vježbe, pilates, pilates za mrsavljenje, za sta je dobar pilates, aerobik ili, mršavljenje aerobikom, pilates i proširene vene,