Koje su prednosti vježbanja s utezima?

dizanje utega

Uvriježeno je mišljenje da su utezi rezervirani samo za bodybuildere, ali zavirite u lokalnu teretanu i vidjet ćete nešto sasvim drugačije.

Dizanje utega je za svakoga, samo treba krenuti polako, znati svoja ograničenja i pravilnu tehniku izvođenja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, je li dizanje utega stvarno za vas? Evo nekoliko razloga zašto je odgovor potvrdan.

Dizanje utega ubrzava metabolizam i brže mršavite

Dizanje utega ubrzava vaš metabolizam i sagorijevanje kalorija. Mišići trebaju više kalorija za održavanje normalne težine od masnoća. Što ste mišićaviji to ćete više kalorija sagorijevati i u stanju mirovanja, ali ako imate više masnoća to ćete se brže debljati.

Dizanje utega poboljšava fokusiranost

U treningu snage iznimno je bitno biti maksimalno fokusiran kako bi se izbjegle ozljede. Fokus koji stvorite u teretani prenijet ćete i na druge aktivnosti u svakodnevnom životu.

Vježbanje s utezima

Dizanje utega čuva zdravlje

Dizanje utega čini čuda vašem fizičkom izgledu. No, nije samo odličan fizički izgled jedina prednost ovakvog treninga. Vježbanje s težinama pomaže tijelu da se obrani od bolesti i ozljede, snižava krvni tlak, poboljšava rad srce i još mnogo stvari.

Dizanje utega izgrađuje mentalnu snagu

Kada tek krenete dizati utege, vjerojatno ćete se osjećati malo demotivirano zbog vlastite “slabosti”, ali nakon samo nekoliko tjedana moći ćete napraviti stvari za koje ste mislili da su nemoguće. Na taj način gradite svoju mentalnu snagu koja će vam pomoći u svim područjima života.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

» Doznajte i ostale prednosti vježbanja s utezima OVDJE.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
16-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: dizanje tegova u vis korisno, kako vjezbati mentalnu snagu, razlika izmedju pusaca i nepusaca, s kakvim utezima vježbati, vježbe s utezima,