Ublažite bolove u mišićima na jednostavan i učinkovit način!

Itami flaster bol u mišićima

Kada se svojim mišićima ne posvetite kako treba, čak i mala ozljeda može predstavljati problem.

Svaki put kada vježbate, na vašim mišićima se stvore mali ožiljci koji su zapravo glavni uzročnici bolova. Nakon što se vaše tijelo oporavi od ožiljaka, postajete jači, brži i vitkiji. Ako ćete mišiće prekomjerno istezati i naprezati, narušavate prirodni proces oporavka mišićnog tkiva i povećanja mišićne mase.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako ćete znati trebate li posvetiti dodatnu pažnju mišićima ili ne? Tipično, bol će biti oštra, intenzivna i lokalizirana na specifičnom području. Bolovi će sigurno biti blaži kada se dobro odmorite, ali ćete svejedno osjećati napetost.

Itami flaster treniranje trčanje

Na tržištu se nalaze brojni protuupalni lijekovi poput aspirina ili ibuprofena, kojima smo navikli ublažavati bol i nelagodu. Međutim, malo nas zna da ti i drugi nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID) povećavaju rizik od ozbiljnih nuspojava poput unutarnjeg krvarenja i srčanog udara

Jedno američko istraživanje je pokazalo da više od 15% odraslih osoba uzima više od maksimalno preporučene dnevne doze tih lijekova, čime direktno i ozbiljno ugrožavaju vlastito zdravlje.

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da na siguran način ublažite bolove u mišićima i ubrzate njihov oporavak.

Itami flaster modrice

Obratite pažnju na modrice

Ako ste primijetili modricu na dijelu tijela gdje vas boli mišić, onda te bolove možete smatrati relativno ozbiljnima. Modrice nastaju kada je mišićno tkivo toliko oštećeno da iznutra krvari. Ako je oštećenje nastalo dublje u mišićnom tkivu, možda će trebati čak i do nekoliko dana da na površini kože primijetite modricu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Često se protiv bolova i modrica primjenjuju Itami flasteri koji se lijepe na područje boli. Prednost Itami flastera je što uklanja bol točno tamo gdje vas boli. Samo ga zalijepite i protiv bolova će djelovati do 12 sati. 

Nemojte se istezati

Ili barem nemojte to raditi odmah. Istezanje oštećenog mišića će uzrokovati dodatna oštećenja i stvari učiniti još gorima. Prvo mišićima dajte malo vremena da se oporave, a tek onda odradite istezanje. Ako je oštećenje blago, a najvjerojatnije i jest, možete lagano istezati mišiće idućih nekoliko dana. Tijekom istezanja biste trebali osjećati bolove ali oni bi trebali biti ugodni. Ako bolovi postaju nelagodni, odmah prestanite s istezanjem.

Itami flaster istezanje

Usporite

Ovisno o tome koliko je oštećenje ozbiljno, možda ćete trebati napraviti pauzu nekoliko dana ili tjedana i u to vrijeme odmarati. Nemojte nikada nastavljati s programom vježbanja u trenucima kada osjećate intenzivne bolove u mišićima. Mišići vas ne bi smjeli boljeti. Ako vas bole, trebate prestati vježbati na neko vrijeme ili barem smanjiti intenzitet vježbanja.

Razmislite o tome što je pošlo po krivu

Dok god bolovi u mišićima nisu posljedica pada ili udarca, trebat ćete posvetiti pažnju tome da otkrijete koji je uzrok. Možda mišići nisu jednako razvijeni i snažni. Primjerice, trkači često osjećaju bolove na području stražnje strane nogu jer mišići stražnjice nisu dovoljno razvijeni. Kako god da vježbate, trebate raditi na tome da razvijate sve mišiće.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

2.67 / 5   3
Facebooktwitterpinterestmail
03-04-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: bol u misicima kod vegetarijanaca, bol umišicima lica,