Vježbe za donji dio trbuha – 6 vježbi za ravan trbuh

vjezbe za donji dio trbuha

Jačanje trbušnih mišića ključno je ako želite skidanje sala s donjeg dijela trbuha ili razvijanje trbušnjaka. Bitno je razgibavati sve mišiće abdomena, pa tako i mišiće u donjem dijelu trbuha za optimalno zdravlje i bolji izgled.

Vježbe za ravan trbuh mogu pomoći i smanjenju bolova u kralježnici, a jačanje mišića abdomena može pomoći i osobama koje se bave sportom ili priželjkuju tonirani i definirani izgled trbuha.

U nastavku vam donosimo 6 vježbi za donji dio trbuha koje su idealne za ravan trbuh žena. Ove vježbe  za donji dio trbušnih mišića su odlične ako priželjkujete ravniji ili zategnutiji trbuh, a možete ih raditi kod kuće u slobodno vrijeme bez posebne opreme.

Ako želite postići vidljive rezultate potrebno je vježbe raditi konzistentno kroz duži vremenski period. Dovoljno je izdvojiti oko 15 minuta dnevno za vježbanje, 4-5 puta tjedno.

Dodatne vježbe za ravan trbuh možete pronaći u članku: “Deset najboljih vježbi za ravan trbuh“.

Vježba 1.

Legnite na leđa, a ruke stavite iza glave. Podignite noge i savinite ih u koljenu pod kutom od 90 stupnjeva. Prinesite desno koljeno lijevom laktu, a lijevu nogu ispružite u zraku. Bez spuštanja nogu na pod, ponovite vježbu s drugom nogom – prinesite lijevo koljeno desnom laktu, a desnu nogu ispružite. Ponovite vježbu 10 puta sa svakom nogom.

vjezbe

Vježba 2.

Jedna od vježbi koja je vrlo korisna za jačanje mišića trbuha je tzv. plank. Zauzmite položaj četveronošca. Polako se spustite u poziciju u kojoj su vam laktovi i nožni prsti pritisnuti o pod. Ostatak tijela trebao bi biti u zraku, glava iznad ruku, a kralježnica ravna. Ostanite u tom položaju 30 do 60 sekundi (ili koliko možete).

vjezbe

Vježba 3.

Legnite na leđa i ispružite ruke. Stegnite mišiće trbuha i lagano podignite noge u zrak. Ako možete, podignite ih do kuta od 90 stupnjeva i ostanite u tom položaju par sekundi, zatim ih polako spustite. Bez dodirivanja poda nogama, ponovite vježbu 10 puta.

Varijacija na ovu vježbu jest da podignete i zdjelicu u zrak kada noge dosegnu položaj od 90 stupnjeva.

vjezbe

Vježba 4.

Stanite u položaj za sklekove s rukama i nogama u širini ramena. Tijelo bi vam trebalo biti u ravnini od ramena do gležnjeva. Prinesite desno koljeno lijevom laktu. Vratite nogu u prvotni položaj, a zatim ponovite prinoseći lijevo koljeno desnom laktu. Ponovite 10 puta svakom nogom.

vjezbe

Vježba 5.

Sjednite na pod tako da su vam koljena savinuta, a stopala dodiruju pod. Leđima se malo nagnite prema nazad (otprilike pod kutom od 45 stupnjeva od poda). Prinesite koljena prsima, rukama ispruženim ispred sebe, a listovima paralelnima s podom. U tom položaju ispružite noge ispred sebe, pa ih vratite natrag prema prsima. Ponovite 10 puta.

vjezbe

Vježba 6.

Legnite na leđa, a ruke stavite ispod stražnjice ili iza glave. Podignite noge i ispružite ih u zraku. Desnom nogom pređite preko lijeve noge. Bez pauze lijevom nogom pređite preko desne. Ponovite 10 puta svakom nogom bez da dodirujete pod.

Ako vas muči napuhan donji dio trbuha više informacije saznajte ovdje.

Ostale vježbe i savjeti za ravan trbuh

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   4
Facebooktwitterpinterestmail
15-11-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vjezbe za donji stomak, vjezbe za donji dio trbusnih misica, vjezbe za donji dio tijela, vježbe za donje trbušnjake, vjezbe za donj, vezbe za donji deo stomaka, trbusnjaci donji dio, ravan trbuh žene, donji dio trbusnih misica trening, donji dio stomaka vjezbe,