Isprobajte najfininije veganske pizze na ZaGeVege festivalu!

Veganska pizza
Zakuhava se atmosfera uoči jubilarnog 10. ZeGeVege festivala održivog življenja
 
I veganska pizza

svima dobro pristaje! 

– 8. i 9. rujna: gurmanska idila, radionice kuhanja, predavanje o seksu i veganstvu…
Najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, zagrebački ZeGeVege, postao je sinonim za dobru klopu. Oni koji žele isprobati nešto novo, fino i zdravo neće se moći odlučiti što kušati kada ih zapljusne val finih mirisa te počnu mamiti zanimljivi i privlačni obroci bez životinjskih sastojaka na ovogodišnjem jubilarnom 10. ZeGeVege festivalu

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ove godine prvi put u ponudi će biti i nekoliko vrsta veganskih pizza. Prijatelji životinja već su ostvarili suradnju s deset picerija koje su na prvi dan proljeća uvele u ponudu pizzu bez sastojaka životinjskoga podrijetla, a zanimljivo je da je na taj dan samo u jednoj piceriji prodano čak više od 300 veganskih pizza!

 
Veganska pizza

Upravo zbog velike potražnje, kao novitet ove godine na ZeGeVegeu, posjetitelji će moći kušati sočne veganske pizze: s biljnim zrelim chedarom,gyrosom od sejtana, tofuom i raznim povrtnim dodacima. Uz piceriju, još će sedam restorana nuditi jela poput burgera od konoplje, falafela, gulaša, pašticade i woka, uz sladolede i veganske slastice.

Oni gladni znanja moći će na ZeGeVegeu usavršiti svoja znanja o kulinarskom umijeću na  besplatnim radionicama kuhanja te si napuniti hladnjak i kozmetičku torbicu raznim proizvodima koji će biti dostupni na čak stotinu štandova raspoređenih po cijelome Trgu. 

Radionice kuhanja, kao i svake godine, razbijat će predrasude vezane uz kuhanje s veganskim sastojcima, pa će se moći naučiti čak i kako napraviti veganske šnenokle, recept tradicionalno napravljen isključivo od kravljega mlijeka i jaja, a neće izostati ni degustacije veganske kajgane, palačinka, majoneze, proteinskih namaza, biljnih mlijeka, slastica… 

Iz bogatog programa tematski raznovrsnih predavanja na hrvatskoj Veganmaniji može se izdvojiti zanimljivo predavanje o povezanosti seksa i veganske prehrane. Pozornost će plijeniti i predavanja o veganskoj prehrani djece, sportašima veganima, predrasudama o veganstvu, kao i o konkretnim iskustvima suživota sa spašenim životinjama s farma.

Kratko predavanje održat će i Ana Laura Kapetanović koja je odjenula haljinu od kelja Đurđice Vorkapić kako bi uz poruku „Veganstvo svima dobro stoji”pozvala na ZeGeVege i poručila da od veganske prehrane zaista svi mogu imati koristi. Na svojem izlaganju pričat će o vlastitim iskustvima snalaženja s veganstvom na brojnim putovanjima i o svojem utjecaju na druge ljude u buđenju suosjećanja prema životinjama. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
zegevege

Prijatelji životinja, organizatori ZeGeVegea, povodom 10 godina Festivala pripremaju pregršt zanimljivosti i iznenađenja te pozivaju sve željne dobre zabave i ukusne hrane da im se pridruže 8. i 9. rujna, nauče nešto više o najpopularnijem svjetskom pokretu i upoznaju se iz prve ruke s činjenicom da promjenom prehrambenih navika možemo ne samo pomoći vlastitome zdravlju i životinjama već i utjecati na glad u svijetu i zaštitu okoliša.
 

Više informacija nalazi se na www.zegevege.com.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

0 / 5   0
Facebooktwitterpinterestmail
15-05-2019

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: veganska pizza,