Ljetni planinarski pohod na Lipu

promo

Prvo veće planinarsko okupljanje sesvetskih planinara i njihovih prijatelja nakon ljetnog razdoblja je krajem kolovoza kada Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, na sesvetski dio Parka prirode Medvednica.

Ove godine je pohod 16. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 25. kolovoza. Polazište pohoda svake je godine iz drugog mjesta sesvetskog Prigorja, a sve s ciljem upoznavanja šireg podmedvedničkog područja. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovogodišnji pohod će započeti u selu Vugrovec Gornji koje se nalazi 8 km sjeverno od Sesveta. Okupljanje sudionika je do 8.30 sati kod planinarskog doma Vugrovec. Hodanje će biti markiranom stazom 1M u pravcu planinarskog doma na Lipi, dužine trase 7000 m, a za što je potrebno oko 2,5 do 3 sata laganog hoda. Pri tome se očekuju izuzetni vidici na Lipu i Medvednicu.

Posebnost ovih ljetnih pohoda je određivanje planinarskog društva u pravilu s mlađim planinarskim stažem koje djeluje izvan šireg zagrebačkog područja kao „Društvo prijatelj pohoda“. Ove su godine svoje sudjelovanje s veseljem prihvatili planinari HPD „Garjevica“ iz Čazme koji će u većem broju sudjelovati na pohodu i predstaviti svoj rad i društvo prisutnim sudionicima.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

0 / 5   0
Facebooktwitterpinterestmail
22-08-2019

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni