Mystic & Organica 2014. – detaljni raspored događanja i razgovor s voditeljicom

Mystic & Organica 2014. – detaljni raspored događanja i razgovor s voditeljicom

gordana-miosicInformacije o pripremi sajma Mystic – Organica i sadržaju koji nas ove godine očekuje na tom, kako se u zadnje vrijeme ističe New Age & Community jedinstvenom tematskom događanju na ovim prostorima, potražili smo u razgovoru s gospođom Gordanom Miošić, voditeljicom sajma.

Kako ste zadovoljni dosadašnjom pripremom sajma?

Sva je sreća što ove godine sajam održavamo u listopadu, a ne u rujnu kao prethodne četiri godine (op.a. onako, uz zagonetni – „mistikatični“ osmijeh). Naime, ovako snažan intenzitet prijavljivanja izlagača i sudionika u stručno-edukacijskom programu još nismo imali.

Do polovice srpnja pristiglo je više od 50 prijava izlaganja koje sada tematski, urbanistički i prostorno obrađujemo, a raspoloživa satnica stručnog i edukacijskog programa već sada je popunjena gotovo 75 %.

S obzirom da nam većina prijava izlaganja stiže u zadnjih mjesec i pol dana do početka sajma, izvjesno je da ove godine okupljamo gotovo 200 domaćih i stranih izlagača. To je cca 30 % više od prošle, inače rekordne godine po broju izlagača i da smo terminski ostali u rujnu, ne znam kako bismo sve uspješno pripremili.

Možete malo pobliže opisati izlagački sadržaj koji će obilježiti 5. rođendan ovog sajma?

Vrlo rado – okvir izlagačkog sadržaja čine teme:

  • ORGANICA – zdrava hrana, certificirani uzgoj organske hrane, oprema za obradu namirnica, organsko sjemenje i sadnice, ljekovito bilje, apiterapija, prirodna kozmetika, ekološka sredstva za čišćenje, eko tržnica
  • KrONOPLJA – uzgoj industrijske konoplje, proizvodi od industrijske konoplje, oprema i uređaji za preradu i proizvodnju proizvoda od industrijske konoplje
  • ALTERNA – nekonvencionalni, prirodni, energetski te duhovni terapijski i iscjeliteljski postupci, alternativne metode i rubna područja znanosti

Prostorno, ORGANICA je smještena u paviljon 9 gdje uz izlagački dio organiziramo tematske otvorene radionice zdrave hrane i prirodne kozmetike te bio tržnicu s certificiranim eko proizvodima.

KrONOPLJA zauzima dio paviljona 9, ali zbog velikog interesa dio izlagačkog sadržaja organiziramo i u paviljonu 11A (kineski paviljon), gdje se inače tradicionalno nalazi ALTERNA.

Strukturu izlagača čine nositelji poslovne aktivnosti u branšama, kao što su tvrtke bio&bio, Zrno, Makronova i druge, a ističem i nastup 15-ak izlagača iz Republike Slovenije. Sve u svemu, po broju direktnih izlagača i površini prostora imamo vodeći tematski sajam u ovom dijelu Europe, što nam potvrđuju praktično svi sudionici iz zemalja u okruženju, a na to smo vrlo ponosni.

webMysticHR

Do sada su stručni program i renomiranost predavača bili jedno od obilježja kvalitete sajma. Slijedi li nastavak ove godine ili ….?

Taj programski sadržaj je za uspjeh sajma jednako važan kao i izlagački segment. Okuplja veliki broj posjetitelja koji na zadovoljstvo izlagača borave na sajmu više sati, neki čak i cijele dane, uz stvaranje jedne izrazito pozitivne energije među ljudima koji se druže s osmjehom na licu i međusobnim uvažavanjem.

Sve to stvara jednu posebnu atmosferu i prepoznatljiv šušur koji ovaj sajam razlikuje od drugih. Već sad možemo potvrditi da će ovogodišnji stručni i edukacijski program sadržajno i kvalitativno biti snažniji od prethodnih.

Možete li nam ukratko predstaviti taj sadržaj?

Ukratko gotovo nemoguće jer obzirom na obujam i teme ukupan programski sadržaj organiziramo istovremeno na šest pozicija: velika dvorana za predavanja u paviljonu 11d s cca 400 sjedećih mjesta, otvorena pozornica za prezentacije i radionice u paviljonu 11A, otvorena radionica zdravog kuhanja u paviljonu 9, mala dvorana za predavanja u paviljonu 9, joga vježbaonica te zatvorena radionica zvučnih kupki.

To je ukupno više od 150 sati programa, a pripremili smo i detaljan raspored događanja sa satnicom:

Mystic-raspored-dogadjanja

*kliknite na sliku za pregled u punoj veličini

Prema ukupnom sadržaju čini nam se da bi sajam mogao početi već danas?

Pa, tako nekako. Ipak nam je to 5. sajam po redu te s obzirom na ljubav, entuzijazam i strast koje cijeli tim ugrađuje u ovaj projekt, realno je za očekivati da sadržajno i tematski budemo najjači do sada.

Inače, takav kvalitativni rast nas stalno prati i uvijek po završetku sajma imamo laganu glavobolju razmišljajući kako sljedeće godine ostvariti višu sadržajnu razinu. Ali vidite, još uvijek nam uspijeva i ako pitate zašto je to tako – stvorili smo sajam kojeg svi vole i koji se nestrpljivo očekuje.

Za kraj možda neka poruka?

Ukupnim sadržajem kojeg nudi javnosti ovaj sajam ruši predrasude i stereotipe, stvara mogućnost odabira te podiže svijest na višu razinu. Što će netko izabrati – konvencionalan ili komplementaran način življenja, to je osobna stvar pojedinca. Bitna je spoznaja o postojanju više opcija.

Poruka? Iskreno i s radošću: dobrodošli na ovogodišnji sajam MYSTIC – ORGANICA, a do tada nešto za razmišljanje:

Naš um je kao padobran – ne radi ako nije otvoren. Autoriteti nas mogu izrabljivati ako ne otvorimo um i srce. Jesmo li manipulirani i izrabljivani i je li vrijeme za suočenje s pravom istinom? Jesu li nam prava znanja i mudrosti dostupni ili ih vješto skrivaju oni koji upravljaju svime?

MYSTIC – ORGANICA’14 powered by:

Partneri-sajma-Mystic

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni