Provjerite kako nam je bilo na edukativnoj tribini “Kreni sa srcem”

U maloj dvorani Vatroslav Lisinski 03.10.2015. održana je edukativna tribina “Kreni sa srcem”, na kojoj su stručnjaci govorili o prevenciji i ublažavanju posljedica kardiovaskularnih bolesti.

Građani su mogli čuti kako se zdravo hraniti, koliko se trebamo kretati kako bismo održali zdravlje i mnoge druge korisne savjete.

Upozoreno je da svaki drugi čovjek u zemljama razvijenog svijeta umire od kardiovaskularnih bolesti i zato je nužno povećati svijest o prevenciji i ublažavanju posljedica kardiovaskularnih bolesti.

Primarijus Ivan Sokol, kardiolog iz Poliklinike Aviva na tribini je objasnio tko su rizične skupine, ali i kako kvalitetno živjeti nakon što obolimo.

Mnogi su faktori bitni kako bismo svoje srce očuvali zdravim. Ponajviše se to odnosi na zdravu prehranu, ali i svakodnevno kretanje.

Kako živimo u vremenu koje je užurbano, često se događa da „pojedemo nešto s nogu“ – u većini slučajeva takva je prehrana krcata nezdravim mastima što dovodi do začepljenja krvnih žila te problema sa srcem.

Tribina "Kreni sa srcem", Dr. Ivan Sokol

Na tribini su govorile i nutricionistica Mirela Marić i kineziologinja Ivančica Vajdon iz Poliklinike Aviva koje su pojasnile što moramo raditi svaki dan kako bismo sačuvali svoje srce te su s prisutnima podijelile korisne savjete o tome kako usvojiti nove, zdrave navike.

Nustricionistica Marić posebnu je pozornost obratila na važnost magnezija u svakodnevnoj prehrani koji se pokazao blagotvornim za zdravlje srca, ali i na cjelokupni organizam. Odličan izvor magnezija nalazi se u prirodnoj mineralnoj vodi Mg Mivela, te 1 litra Mg Mivele gotovo zadovoljava dnevne potrebe za magnezijem.

Tribina "Kreni sa srcem"

Ivana Marinović, mag.pharm., specijalizant kliničke farmacije, KB Dubrava, sudionicima je govorila o tome kada je potrebno posegnuti za lijekovima, kakvim lijekovima i zašto je izuzetno bitna dobra komunikacija između liječnika i pacijenta.

Sudionike tribine dočekao je poklon paket dobrodošlice koji je za njih pripremila Mg Mivela.

Najsretniji su osvojili vijedne nagrade koje je osigurala Poliklinika Aviva:

  • AVIVA sistematski za žene
  • AVIVA sistematski za muškarce
  • Pregled kardiologa i EKG
  • Analiza sastava tijela i izrada individualnog programa prehrane
  • Mjesec dana vježbanja u fitness centru Poliklinike Aviva
  • I poklon paket Mg Mivele

Tribina "Kreni sa srcem"

Pogledajte prilog i provjerite kako nam je bilo na tribini, a fotogaleriju događaja potražite OVDJE:

Zahvaljujemo svim sudionicima i pokroviteljima tribine:

Poliklinika AvivaMg Mivela

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
15-05-2019

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni