O autoru: Marie Rajković

marie-rajkovicMarie Rajković, rođena je u Zagrebu, 1967. godine.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja po gimnazijskom jezičnom programu u Zagrebu, iste je godine, 1986., počela studirati na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na smjeru međunarodne trgovine na kojem je uz izvanredan uspjeh 1991. stekla diplomu magistra ekonomije.

Nakon studija uspješno je napredovala do mjesta generalnog direktora za područje jugo-istočne Europe u vodećoj svjetskoj kompaniji za proizvodnju radijatora – Radson, na čijoj je funkciji bila do 2010. godine. Nakon toga poduzetnički je krenula u ispunjavanje svog sna te je otvorila poduzeće MIA-VI u kojem je započela raditi na području integrativne medicine.

Od 2007. godine kontinuirano se usavršavala na području komplementarne medicine, iz raznih područja tradicionalne kineske medicine i akupunkture, makrobiotike i nutricionizma, tehnika opuštanja – joga, meditacija, tehnike disanja, te naprednog tečaja tradicionalne kineske medicine.

Po završetku dvogodišnjeg studija klasične i francuske homeopatije, čiji osnivač je ugledni liječnik prof. dr. sc. Edvin Dervišević dr.med, nastavlja sa dodatnim usavršavanjima na području homeopatije sudjelujući na kongresima diljem svijeta te daljnjem obrazovanju i usavršavanju.

U 2013. Završila je intezivni program akupunkture na Univerzitetu za komplementarnu medicinu u Colombu – Šri Lanki.

Njena edukacija traje i dalje. Trenutačno se nalazi na kontinuiranom usavršavanju na Internacionalnoj Akademiji za Naprednu Homeopatiju, Indija,Mumbai dr. Rajan Sankaran gdje je stekla   2014. potvrdu certificiranog učitelja Napredne Homeopatije.

Najveći uspjeh u njenom životu zasigurno su njena djeca, u kojoj ima funkciju samohrane majke nakon nedavne suprugove smrti. Njeno četvoro djece predstavljaju najveću snagu, motivaciju i poticaj za promociju što kvalitetnijeg, humanijeg i zdravijeg načina života.

Trenutno se nalazi na funkciji predsjednice Hrvatske udruge za komplementarnu medicinu (HUKOM) te organizatora i koordinatora Internacionalne klasične i francuske Škole homeopatije i Napredne Škole Homeopatije zajedno sa Internacionalnom Akademijom za Naprednu Homeopatiju ”TOS” dr. Rajan Sankaran.

Svojim kontinuiranim cjeloživotnim obrazovanjem i napornim radom, nastavlja dalje sa svojim angažmanom u polju komplementarne medicine i to pokretanjem projekta „Centra za integrativnu medicinu“.

Pročitajte sve članke autorice Marie Rajković

Članak uređen:

Ocjenite članak

4.38 / 5   13

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

O autoru: Marie Rajković

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.