Konzumacija čokolade poboljšava kognitivne sposobnosti

Nova studija, objavljena u časopisu Appetite, pokazuje da osobe koje jedu čokoladu barem jednom tjedno imaju bolje rezultate na testovima kognitivnih sposobnosti od onih koji je rijetko jedu.

Studiju su proveli istraživači sa Sveučilišta u Maineu, Sveučilišta Južne Australije i Luksemburškog instituta te je u njoj sudjelovalo gotovo tisuću ljudi u dobi od 23 do 98 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Čokolada

Istraživači vjeruju da je redovito uzimanje kakao flavanola jedan od čimbenika koji objašnjavaju kognitivne dobrobiti koje pruža čokolada.

Oni koji konzumiraju čokoladu također imaju i manji rizik od visokog krvnog tlaka i dijabetesa tipa 2.

Znanstvenici zaključuju da je važno u sljedećim studijama istražiti optimalne količine za kratkotrajne i dugoročne učinke čokolade.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.33 / 5   3
Facebooktwitterpinterestmail
07-10-2019
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni