Vaš mobitel je leglo bakterija: Evo kako ga očistiti

aplikacija za smartfon

Ako stalno „visite“ na svom smartphoneu, velike su šanse da se na njemu nalazi carstvo raznih bakterija.

Sigurno ste već čuli da je ekran vašeg mobitela prljaviji od WC školjke, što je potvrdilo i nekoliko studija. Te bakterije su uglavnom bezopasne, ali neki sojevi mogu biti opasni i izazvati trovanje i druge infekcije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ako se pitate što možete učiniti, svakako biste trebali prestati s popularnom navikom odlaska u kupaonicu s mobitelom.

Također poslušajte savjet ekipe iz Whoosha, tvrtke koja se bavi proizvodima za čišćenje tehnologije i koja se predstavila na ovogodišnjem Consumer Electronics Show, koji tvrde da trebate obrisati zaslon s bezalkoholnim antimikrobnim sprejom i mekom krpicom.

Mobiteli

Sprej nikad ne prskajte izravno na uređaj, nego na krpicu s kojom zatim možete nježno očistiti mobitel. Osim ekrana, ne zaboravite ukloniti telefon iz zaštitne maske: možete nepravilne površine maske i mobitela lagano očistiti s četkicom za zube. Ovo su neki od savjeta koji će vam pomoći u redovitom čišćenju vaših mobitela, što bi vam trebala postati navika.

Ostanite čisti i zdravi!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
30-10-2018
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kako ocistiti mobitel od bakterija, kako se cisti mobitel od razni pregleda, koliko je zdravo biti na mobitelu,