Kviz » Koliko znate o kavi i njezinim dobrobitima za zdravlje?

kava

Godinama se uobičajeni ritual ispijanja kave smatrao nezdravom navikom. Međutim, najnovija istraživanja pokazala su da je uživanje u šalici kave korisno za vaše zdravlje.

Riješite sljedećih 8 pitanja i saznajte koliko znate o kavi. Nakon što odgovorite na sva pitanja, biti će vam prikazani odgovori i moći ćete saznati više o pozitivnom djelovanju kave na zdravlje te naučiti koje su odgovarajuće tehnike pripremanja kave, koje povećavaju njezine zdravstvene prednosti.

Kako treba pripremati kavu da bi se smanjila kiselina koja uzrokuje želučane tegobe?Antioksidansi u kavi pomažu smanjiti rizik od:
Ispijanje kave može poboljšati vaš:
Kava sadrži kafestol i kahweol, tvari koje podižu razinu kolesterola u krvi. Kako možete smanjiti količinu navedenih tvari u kavi?
Koliko najviše šalica kave smijete popiti u jednom danu prema preporukama liječnika?

Ispijanje kave može pomoći u kontroli:
Koji je najbolji način da sameljete zrnca kave kako bi povećali antioksidativna svojstva?Točno ili netočno: Ispijanje kave može pomoći zaštititi vaš mozak.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.50 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
30-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni