Eterična ulja koja popravljaju raspoloženje i daju energiju

eterična ulja

Miris je jedino od pet čula koje je direktno povezano sa limbičkim režnjem (centrom za kotrolu emocija) u mozgu. Zahvaljujući tome, mirisi mogu utjecati na naše raspoloženje i emocije. Mirisi pojedinih eteričnih ulja mogu probuditi pozitivne emocije, djelovati umirujuće, pa čak i djelovati kao afrodizijak. Ovih sedam eteričnih ulja mogu popraviti vaše raspoloženje i potaknuti osjećaj sreće:

Eterično ulje limuna

Miris ovog ulja poboljšava koncentraciju, djeluje osvježavajuće i opuštajuće. Miris eteričnog ulja limuna pomaže u balansiranju emocija, djeluje antidepresivno, umanjuje osjećaj ljutnje i daje trenutačni osjećaj energije. Ovo ulje idealan je izbor tijekom zimskih dana, budući da djeluje antivirusno i antibakterijski, te pomaže u tretmanu gripe i prehlade, a ukoliko se koristi u difuzeru, djeluje kao prirodni dezinficijens prostora.

etericno-ulje-lavandeEterično ulje lavande

Miris ovog ulja ima umirujući učinak, te pomaže u reduciranju stresa. Lavanda pomaže u otklanjanju nervoze i djeluje kao antidepresiv, a ujedno pomaže i kod glavobolje i migrene.

Eterično ulje jasmina

Ovo ulje djeluje relaksirajuće i pomaže u otpuštanju nervoze, te djeluje antidepresivno. Eterično ulje jasmina pobuđuje osjećaj samopouzdanja, povjerenja u sebe i pomaže u revitaliziranju energije. Ovo ulje idealan je izbor kada se želite osjećati dobro u svojoj koži, trebate samopouzdanje i osjećaj poletnosti i vitalnosti.

Eterično ulje ružmarina

Ovo ulje poboljšava koncentraciju i pamćenje i pomaže u otklanjanju umora. Miris ovog ulja pomaže kod glavolje i daje osjećaj energije i vitalnosti. Ovo ulje također pomaže u uklanjanju mišićnih bolova nastalih usljed zamora, te je stoga idealno za opuštanje i “vraćanje energije” nakon umornog radnog dana.

Eterično ulje cimeta

Ovo ulje ima stimulirajuće djelovanje i pomaže u otklanjanju osjećaja zamora i iscrpljenosti. Eterično ulje cimeta poboljšava koncentraciju, fokusiranje i pamćenje, te je idealno (kao i ulje ružmarina i mente) za obavljanje menalnih aktinosti, poput učenja ili umnog rada na poslu.

etericno-ulje-menteEterično ulje mente

Ovo ulje trenutačno poboljšava koncetraciju, daje energiju, stimulira jasno rasuđivanje, te stimulira um. Ovo ulje idelano je za osvježavanje prostora, te kao “pomoćno sredstvo” tijekom učenja ili obavljanja bilo koje umne aktivnosti, te za trenutačno buđenje.

Eterično ulje ylang-ylanga

Ovo ulje je slatkastog mirisa i djeluje relaksirajuće na um. Ovo ulje otpušta nervozu, umanjuje osjećaj ljutnje i trenutačno popravlja raspoloženje. Ovo ulje također ima i afrodizijačka svojstva, te je idealan izbor za kreiranje romantičnog ugođaja, pomoću difuzera.

Više o tome kako koristiti eterična ulja pomoću difuzera pročitajte ovdje.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.83 / 5   6
Facebooktwitterpinterestmail
16-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: etericna ulja koja vracaju vitalnost, etericna ulja za bolje raspolozenje, etericno ulje za energiju, eterično ulje za raspoloženje, koja etericna ulja koristiti za koje ugodjaje, koja su etericna ulja, ulje za dobro raspolozenje,