Hijaluronska kiselina – djelovanje i učinkovitost

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina, koja je sve popularniji sastojak u mnogim kremama je prirodna molekula koja je sastavni dio naše kožeHijaluronsku kiselinu proizvodi sama koža putem vezivnog tkiva, a vrlo važnu ulogu ima u hidrataciji i regeneraciji kože te je ključan čimbenik u održavanju njezine mladolikosti.

Uloga hijaluronske kiseline u koži

Hijaluronska kiselina se pojavljuje kao prirodni ugljikohidrat u našem tijelu, a u većim količinama se nalazi u stanicama kože.

Naša koža sadrži oko 50% hijaluronske kiseline iz tijela, a njena primarna funkcija je da hrani i hidratizira kolagen koji je također ključan dio u održavanju slojeva i strukture kože. Kolagen koži daje čvrstoću no hijaluronska kiselina je ta koja je odgovorna za njegovo savršeno djelovanje.

Mlada koža sadrži visok udio hijaluronske kiseline, a kako starimo, tijelo gubi mogućnost održavanja jednakog udjela hijaluronske kiseline koja se gubi raznim štetnim čimbenicima kao što su onečišćenja iz okoliša i UV zrake.

Hijaluronska kiselina daje elastičnost, gipkost i čvrstoću koži, no s obzirom da se ona gubi procesom starenja moguće ju je nadomjestiti korištenjem krema koje ju sadrže.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.13 / 5   8
Facebooktwitterpinterestmail
03-10-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: hijaluronska kiselina, hijaluronska kiselina u kozmetici, najbolji proizvod hijaluronske kiseline, hijaluronska kiselina u kremi, hijaluronska kiselina kreme, hijaluronska kiselina keme, hijaluronska kiselina i msm, hijaloronska kiselina, hijal kiselina, gel krema hijaluronska kiselina,