Kako spriječiti elektricitet u kosi?

naelektrizirana-kosa
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti i najbolju frizuru, a osobito tijekom zimskih mjeseci, kada suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet. Provjerite kako zadržati prekrasnu frizuru i riješiti se elektriciteta u kosi u pet koraka.

1. Pranje kose

Nastojite kosu prati samo kada je to zaista nužno. Često pranje kose lišava ju prirodnih ulja te doprinosi isušivanju kose.

Suha kosa, osim što izgleda beživotno, više je podložna statičkom elektricitetu. Kosu perite jednom do (najviše) dva puta tjedno, i to isključivo mlakom vodom, jer pretjerano vruća voda dodatno isušuje kosu.

Pokušajte pronaći hidratantni šampon, koji će smanjiti isušivanje kose, a tako i statički elektricitet.

Nakon pranja obavezno nanesite regenerator, kako biste kosi vratili potrebnu vlagu.

2. Sušenje kose

Kosu nastojite osušiti prirodnim putem kad god je to moguće, a ako baš morate koristiti sušilo za kosu, neka ono bude odmaknuto najmanje 20 centimetara od kose.

Također, preporučuje se korištenje sušila za kosu s ionizatorom, koji su vrlo dobri za ovakve prilike.

3. Njega kose

Postoje brojni proizvodi protiv elektriciteta u kosi. Većina njih sadrži silikone, koji kosi osiguravaju zaštitu i smanjuju elektricitet. Na mokru kosu nanesite malo silikona, a ako bude potrebno, ponovite kada se kosa osuši.

Ako ste skloniji prirodnim rješenjima, predlažemo vam da na mokru kosu nanesete malo biljnog ulja, koje će joj vratiti potrebnu vlagu, zaštititi ju od isušivanja i smanjiti elektricitet. Osobito je korisno ulje makadamije, koje smanjuje vrijeme sušenja kose za 50%, a ujedno ju i štiti od isušivanja.

4. Redovito šišajte vrhove

Redovito šišanje vrhova, a pritom mislimo najmanje svaka dva mjeseca, vrlo je važno da biste vašu kosu održali zdravom. Ispucali vrhovi podložniji su statičkom elektricitetu, stoga biste se ovoga trebali držati osobito u zimskim mjesecima.

Također, nastojite kosu što manje tretirati preparatima koji ju isušuju, a posebno bojama za kosu.

5. Nabavite ovlaživač zraka

Glavni uzroci elektriciteta u kosi tijekom zimskih dana su suh i vlažan zrak te nagle promjene temperature. Statičkom elektricitetu doprinosi i grijanje u zatvorenim prostorijama, stoga je ovlaživač zraka vrlo dobra investicija.

Jednako učinkovito će biti i ako stavite zdjelicu s vodom na radijator. To će spriječiti isušivanje kose, a time i statički elektricitet.

6. Mali trikovi protiv elektriciteta

Uz nekoliko trikova možete smanjiti statički elektricitet u kosi:

  • Pošpricajte malo laka za kosu tijekom sušenja, no pripazite da to bude s odgovarajuće udaljenosti (najmanje 20 do 30 centimetara). Također, lakom za kosu možete pošpricati i četku prije češljanja kose.
  • Koristite četku s prirodnim zupcima, kako biste neutralizirali statički elektricitet
  • Metalnim predmetom pređite po kosi, primjerice metalnim dijelom vješalice za odjeću, koji će apsorbirati statički elektricitet iz vaše kose. Držite vješalicu tako da dodiruje glavu i polako ju pomičite prema vrhovima. Pređite tako svaki dio vaše kose.
  • Nakon što osušite kosu, pošpricajte tjeme s malo vode
  • Pri osobito vlažnom vremenu, zaštitite kosu kapom, ali onom od prirodnih vlakana
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:
Saznajte više o - kosa

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: elektricitet u kosi, kako smanjiti elektricitet kose, elektricitet kose, kako spriječiti elektricitet kose, kako se riješiti elektriciteta u kosi, zasto se kosa elektrizira, kako razelektrisati kosu, naelektrisana kosa posle pranja, peglanje kose naelektriziranost, proizvod protiv elektriciteta,