Maslinovo ulje za sunčanje i preplanuli ten

maslinovo ulje

Svi mi sanjamo o preplanulom tenu, a kako se ljeto bliži, nerijetko trošimo puno novaca na razne proizvode za sunčanje, ne bi li naša koža bila blistava, a ten ostao postojan.

Sunce ne mora nužno biti loše za nas, naprotiv, iz njega upijamo vitamin D, a ono ima negativne učinke na našu kožu samo ako pretjerujemo sa sunčanjem. Prije nego započnete ovogodišnje sunčanje, pripazite da ga prilagodite svojem prirodnom tenu.

Suncu bi se trebali postepeno izlagati, pogotovo ako ste osoba svijetlijeg tena. Pretjerano izlaganje suncu može rezultirati opeklinama, a dugoročno veoma naštetiti vašoj koži.

Zdrav i preplanuli ten

Maslinovo ulje, koje se koristi još od davnina, često ostaje samo u kuhinji dok nam ono zaista može pružiti brojne dobrobiti kada je riječ o našoj koži i kosi.

Maslinovo ulje je sve poznatiji sastojak u kozmetičkoj industriji. Ono nam pomaže u očuvanju elastičnosti kože, hidratizira suhu kožu, a kosu njeguje i vraća joj sjaj i podatnost, no može biti veoma korisno i u ljetnim danima, kada čeznemo za postojanim tenom.

Maslinovo ulje sadrži visoku koncentraciju antioksidansa, koja ublažava efekt UV zraka na našu kožu, no ono nas ne može u potpunosti zaštititi od sunca iako može biti puno korisnije od raznih proizvoda za sunčanje.

Razni proizvodi za sunčanje sadrže alkohol u sebi, koji stvara privremeni osjećaj hlađenja na koži, no dugoročno takvi proizvodi ostavljaju “nevidljive” negativne učinke na našoj koži, koji se manifestiraju tijekom godina, pa su tako prirodna ulja svakako bolja opcija od raznih proizvoda za sunčanje.

Maslinovo ulje ima snažno hidratacijsko djelovanje i vašoj koži će svakako pružiti adekvatnu njegu, no pripazite na to da ga koristite samo kada sunce ne sija jako.

Kao i za nanošenje maslinovog ulja i za općenito izlaganje suncu vrijedi isto pravilo.Tanki sloj maslinovog ulja nanesite na kožu ujutro ili pred večer i sunčajte se desetak minuta.

Na ovaj način ćete izbjeći prekomjerno izlaganje suncu, a maslinovo ulje će nahraniti vašu kožu što će rezultirati prekrasnim baršunastim tenom. Ovakav način sunčanja može biti puno djelotvorniji od izlaganja Suncu kada ono najjače sija, odnosno u vremenskom periodu od 12 do 16 sati.

Korištenjem maslinovog ulja ne samo da ćete dobiti prekrasnu boju, nego će ona biti postojana čak i do nekoliko mjeseci poslije ljeta.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.57 / 5   7
Facebooktwitterpinterestmail
30-09-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: maslinovo ulje za sunčanje, maslinovo ulje za tamnjenje, maslinovo ulje suncanje, ulje za suncanje, maslinovo ulje kao zaštita od sunca, maslinovo ulje posle suncanja, maslinovo ulje orah i sunce, maslinovo ulje za kozu suncanje, maslinovo ulje za kuhanje sunčanje, maslinovo ulje i suncanje,