Frizure za gustu kosu koje pristaju svima

gusta-kosa

Gusta kosa je luksuz koji nekim ženama može predstavljati problem. Ponekad im se čini da s njom ne mogu puno toga, da je neukrotiva i prezahtjevna za održavanje, osobito ako je ošišaju na kratko. U ovom članku smo prikupili nekoliko ideja za najpovoljnije frizure za gustu kosu svih duljina kako bi pokazali da ne mora biti tako.

Frizure za dugu gustu kosu

Duga kosa s undercutom

Ova frizura, iako izvana može izgledati kao obična raspuštena kosa, svakako predstavlja osvježenje kada je u pitanju oblikovanje guste kose. Uz undercut na svome vlasištu možete iscrtati različite oblike i tako isprobati hair tatoo. No pažljivo s njim, jer obrijana kosa vrlo brzo ponovno izraste.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

duga-kosa-s-undercutom

Dugi bob sa šiškama

Kada smo kod problematičnog održavanja, ništa ne zahtijeva toliko predanosti i odlučnosti kao šiške. No upravo one mogu spasiti vašu gustu kosu od dosade i bezličnosti. U kombinaciji s dugim bobom ova frizura može biti formalna, ali uvijek ima dozu zaigranosti u sebi.

dugi-bob-sa-siskama

Stepenasti bob

Za ovu boemsku frizuru skratite svoju kosu do ramena i dopustite vašem frizeru da podivlja s rezanjem pramenova. Ovdje vrijedi pravilo što slojevitije, to bolje. Stepenasti je bob, za razliku od undercuta i šiški, vrlo lako održavati, a najbolje pristaje ženama slobodna duha.

stepenasti-bob

Bob s pramenovima

Klasičniji bob možete začiniti sa svijetlim pramenovima. Tako vrlo jednostavan način, koji također ne zahtijeva skupo održavanje, možete osvježiti slojevito odrezanu gustu kosu. Pramenovi mogu biti suptilni ili naglašeni, prema vašem ukusu. Možete isprobati i balayage ili ombre tehniku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

bob-s-pramenovima

Pramenovi koji uokviruju lice

Ova je frizura izvrstan i prirodan način za ukroćivanje guste kose. Pramenovi koji uokviruju lice će ublažiti dojam dok ostatak kose može ostati jednake duljine. Uz malu pomoć pegle za kosu možete iskoristiti potpuni potencijal ove frizure.

pramenovi-koji-uokviruju-lice

Kratke frizure za gustu kosu

“Izrasla” pixie-frizura

Čini se da nema boljeg stila od pixie-stila kada je u pitanju kratka kosa. Manje je poznato da vam izrasla varijanta ove frizure može laskati više no “svježa”. Riječ je zapravo o križancu pixie-frizure i stepenastog boba. Ova elegantna frizura dolazi s prednostima obje frizure, a to je čini idealnom za sve koji su neodlučni.

izrasli-pixie

Pixie i undercut

Ako želite kratku frizuru, pixie-stil možete kombinirati s popularnim undercutom. Ovu je frizuru lako svakodnevno oblikovati pomoću sušila za kosu, ali opet treba imati na umu da undercut brzo izraste. Uz malo boje za kosu možete ovu kombinaciju učiniti još zanimljivijom.

pixie-i-undercut

Glatki bob

Ova glamurozna frizura jedna je od boljih opcija za gustu ravnu kosu. Umjesto da odrežete šiške, pramenove koji uokviruju lice usmjerite prema iza kako bi ova stroga frizura izgledala ležernije i opuštenije.

glatki-bob

A-line bob do brade

Mnoge su poznate dame isprobale ovaj stil. Zbog toga što kosi dodaje volumen, on se često preporučuje ženama s tankom kosom. No uz pravilno odrezane slojeve, mogu ga nositi i žene s gustom kosom. Na umu treba imati samo to da će se ravna kosa puno lakše uklopiti u ovaj stil.

a-line-bob

Asimetrična kratka frizura

Ovaj stil je još jedan dobar izbor za neodlučne. Dok je kraću stranu frizure lakše održavati, dulja vam ostaje za igru i eksperimente s bojom, uvijačima i drugim ukrasima za kosu. Riječ je o vrlo popularnoj frizuri koja će vam sigurno laskati i olakšati nošenje s gustom kosom.

asimetricna-kratka-frizura

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
24-10-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: frizure za gustu kosu, bob frizure 2019, frizure 2019, gusta kosa do ramena, gusta kosa, kako ošišati gustu kosu, paz frizure2019, poluduga kosa s pramenovima, undercut sisanje, frizure poluduga gusta kosa,