Najvažniji sastojci krema protiv bora

Glikolna kiselina za lice

Njegovano i lijepo lice uvelike ovisi o pravilnom odabiru kreme, a u tome važnu ulogu igraju sastojci. U nastavku članka donosimo nekoliko najvažnijih sastojaka anti-age proizvoda.

1. Glikolna kiselina

Glikolna kiselina je jedan od najčešćih sastojaka u suvremenoj kozmetici. Ova kiselina uklanja mrtve stanice na površini kože i poboljšava kvalitetu kože. Eksfolijacija je osobito djelotvorna kod zrele kože jer potiče bržu obnovu stanica.

Tretmani s ovom kiselinom su poznati još pod nazivom kemijski piling. Ako ste u potrazi za preparatom koji sadrži glikolnu kiselinu, svakako preporučujemo Neostrata kremu za lice koja sadrži čak 15 % glikolne kiseline.

Neostrata Face Cream Plus je posebno snažna krema za eksfolijaciju. Ona pomaže pri oporavku suhe kože ili kože ostarjele od sunca na licu i vratu. Koristi se za ublažavanje površinskih i dubokih bora te za usporavanje nastanka novih. Ona ciljano djeluje i na vidljive znakove starenja kože te poboljšava teksturu grube i suhe kože.

Više o glikolnoj kiselini pročitajte ovdje.

2. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je odgovorna za elastičnost kože. Važna je njezina mogućnost vezanja vode, čime se održava vlažnost i elastičnost kože.

Postoje tri tipa hijaluronske kiseline: punjenje (tip 1), signaliziranje (tip 2) i hidratacija (tip 3).

3. Hidrokinon

Hidrokinon je najpoznatiji sastojak za izbjeljivanje. Obično se koristi u količini 1,5 do dva posto za kozmetičke proizvode, tj. četiri do pet posto u medicinskim kremama.

Treba izbjegavati neke derivate hidrokinona (monobenzil, monoetil i monometil eter), jer često imaju neželjene učinke.

Važni sastojci krema za bore

4. Retinol

Retinol je drugo ime za molekulu vitamina A. Čest je sastojak preparata za njegu kože. Retinol ublažava nastajanje bora i liječi kožu sklonu aknama.

5. Peptidi

Peptidi povećavaju elastičnost kože, stimuliraju proizvodnju kolagena i smanjuju bore. Najučinkovitija vrsta peptida je palmitoyl-pentapeptid, dok druge vrste peptida manje uspješno prodiru u kožu i vraćaju joj mladolik izgled.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
05-09-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: glikolna kiselina, sastojci krema za lice, sastojci kreme protiv bora, sastojak krema protiv starenja, prirodni sastojci protiv bora, peptidi u kremi drugo ime, neostrata kreme komentari, neostrata kozmetika recenzie, kreme protiv bora sastojci, sastojci kremi za bore,