Biljna ulja u zaštiti od sunca – ulje čileanske maline

ulje cileanske maline

U prirodnoj kozmetici za zaštitu od sunca koriste se biljna ulja i maslaci koji imaju relativno mali zaštitni faktor. To su biljno ulje sezama, kokosa, shea i kakako maslac. Jedno biljno ulje se ipak izdvaja, a to je biljno ulje sjemenki čileanske maline.

Biljno ulje sjemenki čileanske maline (Rubus idaeus) je iznimno hranjivo ulje koje zbog visokog sadržaja vitamina E ima jako protuupalno i antioksidacijsko djelovanje pa se koristi kod svih tipova kože koje zahtijevaju dodatnu njegu, za tretiranje bora, strija, ekcema, dermatitisa.

S obzirom da ima procjenjeni zaštitni faktor između 25-50 u prirodnoj kozmetici se koristi za izradu krema, uljnih mješavina i ostalih pripravaka za sunčanje.

Kombinacijom navedenih biljnih ulja i maslaca mogu se napraviti prekrasne uljne mješavine, kreme i losioni kojima ćete pripremiti kožu sa izlaganje suncu, zaštiti od negativnog utjecaja UV zraka i odlično njegovati kožu nakon sunčanja.

Napomena: ovakve uljne mješavine, kreme i sl treba obilno nanositi na kožu i nisu primjerena zaštita za izlaganje suncu u periodu između 10 i 16h.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
23-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: ULJE ČILEANSKE MALINE, krema sa uljem sjemenki maline, ljekoviti sirup od maticnjaka, ulje sjemenki malina,