Masaža beba prirodnim uljima: tradicionalni indijski ritual

osip po licu kod djece i beba

Svima nam je poznato da su prirodna ulja najbolji preparat za njegu kože, no možda niste znali da se njima može njegovati i dječija koža. U Indiji majke svoje bebe svakodnevno masiraju uljem gorušice, kokosovim ili bademovim ulje. Svakodnevna masaža pomaže bebinoj koži da bude prokrvljena, gipka, te djeluje stimulirajuće na metabolizam i njeguje bebinu kožu od najranijih dana.

Masaža započinje od stopala, a završava masažom ruku, ramena. U ljetnim mjesecima masaža završava kupanjem bebe, kako višak ulja ne bi izazvao iritacije na bebinoj koži. U zimskim mjesecima, prirodno ulje štiti bebinu kožu od hladnoće. Danas je u Indiji popularno i maslinovo ulje za masažu, mada je to novo ulje na indijskom tržištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za vrijeme masaže treba izbjegavati masažu podrucja oko očiju, nos, uši, pupak i ožiljak od cijepljenja.

Ulje treba biti sobne temperature (nikako vruće ili hladno). Masaža se izvodi nježnim pokretima ruku, u laganom ritmu.  Osim njege bebine kože i svih dobrobiti koje masaža daje bebinom organizmu, masiranje bebe jača emotivnu vezu izmedju majke i bebe (ne treba spominjati koliko bebe uživaju u masaži).

Za njegu bebine kože zimi najbolje je koristiti sezamovo ili gorušičino ulje (budući da oni djeluju zagrijavajuće na kožu), a u ljetnim mjesecima maslinovo ili kokosovo. Bademovo ulje ima neutralan efekt i može se koristiti i ljeti i zimi. Nakon masaže bademovim uljem koža bebe će biti glatka, nježna i zaštićena od iritacija.

masaza-bebe-2Na tržištu postoje i mineralna ulja za bebe, ali prirodna ulja su bolji izvor jer se ne zadržavaju na površinskom sloju bebine kože, već dubinski prodiru u pore kože.  Ukoliko je koža bebe skolna alergijama ili ekcemu, posavjetujte se s ljekarnikom o izboru ulja za masažu.

Sa masažom bebe prirodnim uljima možete početi odmah po rođenju. Vaša beba će vam biti zahvalna, a vi ćete osjećati neopisivu radost dok je gledate kako se opušta i masirate njenu nježnu kožu.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
30-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: djecija mineralna ulja, gorusica ulje ljekovitost masaza,