Shea maslac – univerzalni melem za ljepotu

shea maslac

Shea maslac (poznat i pod nazivom karite maslac) je biljni maslac boje slonovače, koji se dobija iz oraha američkog shea drveta. Ovo drvo visoko je dvadeset metara, a  za zrenje prvog jestivog ploda potrebno je petnaest godina. Čak i u suhim i izuzetno toplim uvjetima (u predjelima pustinje Sahare) ovo drvo moze preživjeti dvije do tri stotine godina (možete samo zamsiliti kakva nutritivna svojstva ovo ima drvo ima)!

shea maslacShea maslac je jedinstvena kompozicija masnih kiselina, koje su izvor dubinske hidratacije za kožu. Svakoga dana, kada umivamo lice, mi osim nečistoća odstranjujemo i prirodna ulja koja koža luči, kako bi se zaštitila od vanjskih utjecaja. Shea maslac lako prodire kroz pore kože (za razliku od većine hidratantnih krema koje ostaju na površini kože, dajući joj masni odsjaj), njeguje ćelije kože dubinski i pruža joj zaštitu koju gubitkom vode i umivanjem ona gubi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Budući da je shea maslac odlično sredstvo za hidrataciju kože, on ima vrlo dobar učinak u tretmanu ekcema. Znantveno je dokazano da su osobe koje su tretirale ekcem na koži shea maslacem brže zaliječili ovo kožno oboljenje.

Shea maslac je 100% prirodan proizvod, što ga čini: jestivim. Da, sa shea maslacem možete i kuhati! Shea maslac najčesće se koristi u kuhanju raznovrsnih jela, kao zamjena za maslac od kokosa. Konzumiranjem shea-malsaca nahranit će vašu kožu i iznutra.

Shea maslac za ljepotu

Ukoliko pravite kozmetičke preparate iz kućne radinosti, shea malsac izvrstan je sastojak koji možete dodati u ručno rađene sapune. Za razliku od drugih vrsta maslaca, masne kiseline shea malsaca su očuvane prilikom procesa pravljenja sapuna, tako da će sapun zadržati sve kvalitete shea maslaca. Ukoliko ne radite sapune iz domaće radinosti, možete razmaziti svoju kožu sapunom sa shea maslacem iz trgovine.

Shea maslac sprječava nastanak strija i umanjuje vidljivost postojećih. Posebno se preporučuje korištenje shea maslaca (i proizvoda od shea maslaca) u trudnoći, kada je najveći postotak žena pogođen nastankon strija. Shea maslac potpuno je prirodan i neće naštetiti zdravlju vaše kože, niti bebe.

Shea maslac univerzalni je “melem za ljepotu” koji možete koristiti kao balzam za usne, sredstvo za njegu kože oko očiju, kremu za lice, melem za njegu ispucale i suhe kože, sredstvo protiv nastanka strija, kremu za ruke, maslac za njegu stopala

Kozmetički preparati koji sadrže shea maslac su hranjivi, pružaju koži dubinsku hidrataciju i njegu i uvijek su dobrodošli u kozmetičkoj torbici svake žene. Shea maslac potpuno je prirodan proizvod i ne šteti zdravlju kože, tako da ga bez bojazni možete koristiti i za njegu kože beba i djece.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.80 / 5   5
Facebooktwitterpinterestmail
20-09-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: shea maslac za lice, karite maslac krema za lice, šea maslac, sea puter za lice, kako napraviti kremu za lice od sherbutter, si maslac, sta je karite puter, karite maslac forum, kako se koristi puter za tijelo, danijela maslac,