Zablistajte uz vitamin C

Vitamin C

U starim filmovima i romanima, prisjetit ćete se, vitamin C spominje se uglavnom kao najdjelotvornije sredstvo protiv bolesti skorbuta u mornara, na onim dugim prekooceanskim putovanjima. Ali, ta se romantičarska predodžba o snažnom djelovanju vitamina C nastavila i, što više, potvrdila i kasnije, a kad su američka znanstvena istraživanja sredinom  prošlog stoljeća potvrdila snažnu antioksidativnu moć C vitamina počinje njegova šira uporaba u kozmetici.

Gotovo da bi se moglo reći kako počinje ”era kozmoCeutike” nakon što su istraživanja jasno potvrdila nezamjenjivu ulogu C vitamina u očuvanju mladalačke glatkoće kože.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Široki spektar blagotovnih utjecaja danas otvara C vitaminu vrata već vrlo širokoj uporabi kao dodatka u kozmetičkim pripravcima. Potvrđena je nezamjenjiva uloga C vitamina u “obnovi kože”, u tretiranju ostarjele kože, u stimuliranju obnove oštećene kože i drugim dermalnim tretmanima.

Učinkovitost C vitamina u pripravcima za njegu kože osobito dolazi do izražaja u prirodnoj kozmetici. U prirodnom okruženju, C vitamin se “osjeća kao kod kuće”, djeluje još snažnije i učinkovitije.

Uostalom, prirodna kozmetika je sama po sebi ljekovita i hranjiva. Hladno prešana nerafinirana biljna ulja, hidrolati bez dodatka alkohola, te botanički i kemijski definirana eterična ulja imaju snažna ljekovita svojstva, a C vitamin ih dodatno osnažuje.

Uporabom takvim pripravaka, vaša će koža “prodisati”. Ili, kako je napisao jedan američki znanstvenik, uporabom takvih prirodnih preparata vaša će koža “dobiti sjaj”. Zablistat će!

Aroma kozmetika pruža više od standardne komercijalne kozmetike kakva se može naći na policama drogerija i marketa. Prirodne kreme nećete naći na policama drogerija. Po sastavu prirodna, bez konzervansa, čuva se u hladnjaku, ili se, uz dodatak prirodnog konzervansa, može nekoliko tjedana održati na sobnoj temperaturi.

U današnjim uvjetima, uz povećana UV zračenja i zagađenost okoliša, održavanje zdrave kože dodatno je otežano – upravo zato, prirodnim kozmetičkim pripravcima s dodatkom vitamina C osigurava se stimulirajuće djelovanje i obnova kože, njen zdravi sjaj, ujednačen ten i svježina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz odgovarajući izbor baznog ulja i dodatak vitamina C, prema individualnom tipu i potrebama vaše kože, postiže se njena maksimalna hidratantnost. Vaša će koža biti “nahranjena”, a vi ćete zablistati – zahvaljujući prividno običnom, ali prirodno snažnom vitaminu C!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.50 / 5   4
Facebooktwitterpinterestmail
10-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vitamin c za lice, vitamin c u prahu za lice, vitamin c za kožu, Vitamin C, maska za lice od vitamina c i vode, vitamin c za lice iskustva, kreme za umornu kozu s vitaminom c, kreme za lice sa c vitaminom, kreme za kozu C vitamin, c vitamin u prahu,