Otkrijte tajne ljepote egipatske kraljice Kleopatre

kleopatra

Za egipatsku kraljicu Kleopatru se govorilo da je mogla osvojiti muškarce samo jednim pogledom, a njena ljepota i šarm očarali su dva najmoćnija i najpoželjnija muškarca njenoga doba, Julija Cezara i Marka Antonija. Kraljica Klopatra pridavala je mnogo pažnje ritualima uljepšavanja, koji su ponekad trajali satima. Neki historijski navodi čak govore da je spavala sa maskom od čestica zlata na licu!

Otkrivamo vam neke od najpoznatijih rituala uljepšavanja koje je primjenjivala egipatska kraljica Kleopatra (neke od njih možete primijeniti i vi u svom domu i pri tome se osjećati i izgledati kao kraljica)!

Najpoznatiji ritual uljepšavanja kraljice Kleopatre bila je kupka u čistom magarećem mlijeku i medu, u koju bi dodala bademovo ulje. Mlijeko i med omekšavaju kožu i daju joj svilenkast izgled, dok bademovo ulje njeguje kožu dubinski i pomlađuje je. Ukoliko želite isprobati ovaj ritual u svom domu, umjesto magarećeg mlijeka možete koristiti razrijeđeno kravlje ili biljno mlijeko (čisto mlijeko si ipak može priuštiti samo kraljica :))

Kraljica Kleopatra je tjedno primjenjivala masažu i piling od morske soli, koji omekšava kožu, otklanja odumrle stanice na koži, te potiče cirkulaciju kože.

Kraljica Kleopatra redovito je primjenjivala maske od gline, a recept za masku koju je nanosila na lice možete pročitati ovdje.

Keopatra je pridavala mnogo pažnje njezi kose, a tretman kose toplim biljnim ulima bio je obavezan dio njenog ritual uljepšavanja. Kosu je masirala toplim bademovim i makadamijim uljem od korijena do vrha. Pročitajte više o njezi kose biljnim uljima ovdje.

Kao tonik za lice, Kelopatra je koristila ružinu vodicu, koja koži daje svježinu i mladenački izgled.

Za bojenje kose i noktiju kraljica Kleopatra koristila je prirodnu kanu. Njeni nokti su bili crveno-smeđe boje, a kosa svilenaksta i sjajna, zahvaljujuci kani. Pročitajte više o bojenju kose i kože kanom ovdje.

Za zavodljiv pogled kraljica Kleoptra nanosila je prah zelenog malahita na kapke (kao sjenku) i iscrtavala oči surmom (kohl-om). Da biste postigli izgled očiju sličan Kleopatrinom nanesite na oči sjenilo zelene boje i crni tuš ili prirodni kohl.

Članak uređen:

Saznajte više o zelenoj glini u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

3.25 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tajne ljepote kleopatre, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Otkrijte tajne ljepote egipatske kraljice Kleopatre

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.