Prednosti drvenog češlja za kosu

drveni češalj

Možda niste znali da su prvobitni češljevi za kosu (korišteni prema nalzima arheologa, za češljanje kose prije 5 000 godina) izrađivani od slonovače i oklopa kornjače, da bi se kasnije počeli praviti i češljevi do drveta. Drveni češalj jedan je od najzdravijih načina češljanja kose.

Drveni češalj ima zaobljene vrhove, koji tijekom češljanja ujedno i nježno masiraju korijen kose. Ovaj efekt masaže poboljšava cirkulaciju krvi u samom korijenu kose i distribuciju hranjivih materija u folikule dlake.

Česljanjem drvenim češljem kosa dobija dodatni volumen i rastresitost.

Drveni češalj lako i nježno prolazi kroz kosu, zahvaljujući širokim zupcima, što umanjuje lomljenje vlasi i vrhova kose tijekom češljanja, što ga čini idelanim za češljanje kose koja se lako mrsi. Drveni češalj ne uzrokuje stvaranje statičkog elekriciteta u kosi, za razliku od češljeva od drugih materijala. Drveni češalj smanuje zapetljavanje kose i pucanje vrhova.

Drveni češalj idealan je za češljanje duge kose. Drveni češalj je tako nježan za kosu, gotovo možete osjetiti da umjesto češlja kao da prolazite rukom kroz kosu.

Drveni češljevi dostupni su u različitim dizajnima, ovisno o potrebama. Veliki drveni češalj sa širokim zupcima idealan je za češljanje poluduge ili duge kose, dok je manji drveni pogodan za nošenje u torbici, za češljanje kratke kose, kao i za oblikovanje kose.

drveni-cesaljDrveni češalj pohranite na suhom mjestu i nemojte njime češljati mokru kosu, kako bi njegov rok trajanja bio duži. Nemojte prati drveni češalj vodom ili sapunom, dovoljno je obrisati ga komadom suhe tkanine.

Dodatna prednost drvenog češlja je ta da je potpuno bio-razgradiv, za razliku od plastičnih češljeva. Na tržištu su danas dostupni i češljevi od bambusa, koji su dodatno poželjni za okoliš, budući da bambus raste znatno brže od drveta i njegovi resursi se lako obnavljjau.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.50 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
23-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: drveni cesalj, čišćenje drvenog češlja, drveni cesj,