Dijeta: Hrana koju trebate izbjegavati pod svaku cijenu

prehrana na dijeti

Pitate se zašto ne mršavite iako ste na strogoj dijeti? Odgovor se možda krije u odabiru hrane. Složili smo listu hrane koja je naizgled zdrava, ali će zasigurno pokvariti vašu dijetu.

Fast food sendviči

Vrijeme je ručka i ne znate što jesti. Idete na sigurno i odlučujete se za sendvič iz obližnjeg fast fooda. No, jeste li znali da takvi sendviči sadrže do 900 kalorija? Bolja i zdravija opcija bi bila da doma napravite sendvič.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kokice iz kina

Svi volimo grickati dok gledamo film, ali budite oprezni što kupujete u kinu. Nachosi, hotdogovi i slatkiši su očito nezdrav odabir, ali jeste znali da su kokice u kinu najgora opcija. Velika porcija slatkih ili slanih kokica ima nevjerojatnih 1800 kalorija!

Kokice su inače zdrav međuobrok, ali ne i one iz kina ili iz vrećica za mikrovalnu.

Salate iz restorana

Sigurno mislite da se napravili dobar odabir naručivši salatu za obrok, ali moramo vas razočarati jer salate iz restorana često sadrže i do 1000 kalorija. Naime, u restoranima salate najčešće prelijevaju različitim dresinzima koji nose velik dio tih kalorija.

Ako želite salatu u restoranu, zamolite osoblje da vam dresing donesu odvojeno od salate ili pitajte možete li dobiti maslinovo ulje i ocat koji su zdravija opcija od preljeva.

Žitarice za doručak

Nema sumnje da je doručak najvažniji obrok u danu te ako želite izgubiti kilograme, pravilan odabir doručka je presudan.

Neke žitarice izgledaju zdravo jer sadrže sušeno voće ili orašaste plodove, ali neka vas to ne zavara jer sadrže količine šećera kao čokolada i masti kao kriška torte.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ako volite žitarice, odaberite one bez dodataka čokolade, sušenog voće ili komadića karamele.

Žitarice za doručak

Energetske pločice

Energetske pločice su praktične, ukusne i zdrave. Ili možda nisu? Većina pločica sadrži zob, što je dobro, ali također sadrže puno rafiniranog šećera i masti kako bi smjesa bila kompaktna.

Najbolja alternativa je voće. Voće sadrži jako malo masnoće, ali puno vitamina i minerala.

Dijetni sokovi

Mnogi nutricionisti smatraju da su dijetni sokovi jednako loši kao oni obični. Dijetni sokovi imaju manje šećera što je dobro za vašu liniju i zube, ali neka istraživanja su pokazala kako takva pića zapravo povećavaju apetit.

Najbolja zamjena za dijetne sokove je voda.

Jogurt

Jeste znali da neki jogurti mogu imati i do 240 kalorija? Jogurti s manje masnoće mogu biti još i lošiji za zdravlje.

Možda imaju manje masnoće, ali zato imaju dvostruko više šećera. Kako alternativu kupite bio jogurt.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.20 / 5   5
Facebooktwitterpinterestmail
21-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: koju hranu izbjegavati kod mršavljenja, hranu koju trebate izbjegavati, koju hranu izbjegavat za mrsavljenje, koju hranu izbjegavati, koju hranu izbjegavati kad si na dijeti, sendviči i smršaviti,