Acai prah za energiju, probavu i cjelokupno zdravlje

akai bobice

Acai bobicama su u Brazilu dali nadimak “Beauty Berry” jer imaju toliko utjecaja na tijelo da se osjećamo bolje i izgledamo bolje. Acai sadrži natprosječno visoke količine antioksidanata mjereno po ORAC ljestvici (čak više stotina puta od prosječnog voća poput limuna, kiwi-a, jabuke, banane).

Njegova kombinacija antioksidanata, aminokiselina i omega masnih kiselina pomaže usporiti proces starenja, jača imunološke i metaboličke funkcije i uklanja destruktivne slobodne radikale iz tijela.

acai_bobice

Acai podiže razinu energije, poboljšava probavu i doprinosi zdravlju kose i kože. Osim toga jača i čisti krvne žile i time može spriječiti razne zdravstvene tegobe, kao što je visok kolesterol, bolesti srca i krvožilnog sustava, osteoporoza. Poznato je i da može pomoći kod gubljenja viška tjelesne težine.

Acai bobice su bogate kalijem, vitaminima skupine B, vitaminima C, A, D i E, vlaknima, bakrom, magnezijem, zdravim nezasićenim masnim omega-3 kiselinama, ali također sadrži niz jedinstvenih biljnih kemijskih spojeva koji se ne nalaze u nijednom drugom voću na planeti.

Posebna skupina antioksidanata u Acai-u se zovu antocijani. Oni su uobičajeni u voću crvene i ljubičaste boje, poput grožđa i bobičastog voća, ali Acai ih ima daleko više od bilo kojeg drugog voća.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

06-09-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

0 / 5   0
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: acai prah iskustva, biljka acai,