MSM prah – ljekovita svojstva i upute za korištenje

msm prah naslovna

Biološki aktivni sumpor pomaže našem tijelu da zadrži mladolik izgled i energičnost. Kako starimo, zajedno s nedostatkom esencijalnih hranjivih tvari u našoj prehrani, naše tijelo postaje ukočenije, a razina energije se postupno smanjuje. Bitno je napomenuti kako je biološki sumpor jedan od najvažnijih spojeva zaslužnih za dugovječnost

MSM (Methylsulfonylmethane) je organski sumporni spoj, prirodno proizveden u ciklusu kiše. Premda je prisutan u mnogim namirnicama, sumpor se tijekom procesa kuhanja vrlo lako gubi. Smanjen unos i apsorpcija biološkog sumpora rezultirat će padom energije. 

Biološki sumpor je prisutan u mnogim neprerađenim namirnicama. Termičkom obradom, odnosno kuhanjem (kao što smo već spomenuli) on se gubi. Upravo zbog toga je MSM prirodno i vrlo učinkovito rješenje. Donosimo vam nekolicinu impresivnih prednosti MSM praha, a na vama je da ga isprobate i uvjerite se u njegovu učinkovitost.

MSM ima snažno anti-upalno djelovanje, što omogućuje organizmu da s lakoćom ukloni nepotreban otpad iz stanica. Takvo djelovanje rezultira smanjenjem težine.

Tijekom provođenja znanstvene studije 2006. godine, pet američkih znanstvenika u Tampi, dokazalo je učinkovito djelovanje MSM praha u borbi protiv osteoartritisa

MSM prah ljekovitost 

MSM je u svijetu ljepote dobro poznati mineral koji je, osim što opskrbljuje tijelo sumporom, zaslužan ja proizvodnju kolagena i keratina. Nedostatak kolagena u organizmu, vrlo brzo može rezultirati nastajanjem bora te suhom i ispucalom kožom

Ako se odlučite koristiti MSM prah, vrlo brzo ćete uočiti razliku. Vaša koža će poprimiti bolji i zdraviji izgled već nakon nekoliko tjedana. MSM prah se preporučuje koristiti u kombinaciji s vitaminom C.

msm prah

MSM prah poboljšava zdravlje kože i tena

MSM prah, zajedno s vitaminom C, pomaže u izgradnji novog zdravog tkiva te je samim time potreban za proizvodnju kolagena. Gubitak kolagena rezultira borama i suhom i ispucalom kožom dok MSM može normalizirati stvaranje kolagena i radikalno poboljšati zdravlje kože.

MSM prah poboljšava fleksibilnost

Istraživanja su pokazala kako je MSM vrlo učinkovit u poboljšavanju gipkosti zglobova. Osim toga, pomaže u održavanju fleksibilnosti kože i mišićnog tkiva. Konzumacijom MSM praha kosti i tkiva dobivaju ‘sočnost’ koja se starenjem ali i nezdravim životnim navikama gubi. 

MSM prah detoksicira tijelo

Jedna od najvažnijih značajki MSM praha je njegovo snažno detoksikacijsko djelovanje koje pomaže u propuštanju toksina iz tijela. Osim toga, MSM prah stvara prostor i omogućuje apsorpciju hranjivih tvari.

MSM prah ima sposobnost ‘razbijanja’ čestica lošeg kalcija u tijelu koji je jedan od glavnih uzroka degenerativnih oboljenja. 

MSM prah jača kosu i nokte

Kolagen i keratin su tvari nužne za održavanje zdravlja kose i noktiju. MSM prah daje tijelu potrebnu snagu i tvari potrebne za proizvodnju kolagena i keratina. Rezultati djelovanja MSM praha se mogu vidjeti već nakon samo nekoliko tjedana dosljedne upotrebe. 

MSM prah ubrzava zacjeljivanje

Mliječna kiselina ali i neke druge sporedne tvari uzrokuju bol u tijelu. MSM prah povećava sposobnost tijela da eliminira otpadne tvari, što naravno ubrzava oporavak i pomaže u oslobađanju energije.

Upravo zbog toga se aktivnim sportašima preporučuje redovita konzumacija MSM praha nakon većih napora i tjelovježbe. 

MSM prah povećava energiju

Od svih tjelesnih procesa, probava zahtjeva najviše energije. Gotovo 80% energije, svakodnevno trošimo na probavu. MSM prah povećava apsorpciju hranjivih tvari, što čini probavu lakšom, samim time se razina energije koju trošimo na probavu smanjuje.

Tijelu tako ostaje više energije za druge aktivnosti, ali i proces regeneracije u slučaju da smo bolesni. 

msm prah

MSM prah uporaba

MSM prah je na početku potrebno konzumirati u malim količinama zbog njegova snažnog pročišćavajućeg djelovanja. Prvih tjedan dana, potrebno je uzimati četvrtinu male žličice praha i zamiješati u tekućini uz koju će se prah bolje apsorbirati i djelovati. Takve tekućine su one bogate vitaminom C. 

Postupno je potrebno povećavati dozu sve dok se nakon mjesec dana ne dostigne doza od jedne cijele žličice. MSM možete konzumirati u bilo kojem trenutku tijekom dana. 

U slučaju da ne osjećate nikakve neugodne posljedice ispijanja MSM praha, možete neometano nastaviti s konzumacijom. MSM prah je inače gorkastog okusa, stoga vam se pomiješan s vodom vjerojatno neće dopasti. Upravo zbog toga ga možete pomiješati s limunadom ili sokom od naranče, ili s običnom vodom koja je zaslađena medom

Nakon mjesec dana, trebali biste uočiti prve promjene odnosno rezultate konzumacije MSM praha. Promjene biste trebali primijetiti na kosi, noktima, koži i brzini metabolizma. Također, učinit će vam se kako imate više energije za sve aktivnosti koje ste isplanirali.

Vaši zglobovi bi trebali postati pokretljiviji i manje ukočeni. Upale mišića bi nakon pojačanih tjelesnih aktivnosti trebale biti manje intenzivne.

MSM prah se koristi kao:

  • organski izvor sumpora, 
  • prirodna tvar koja pomaže u olakšavanju bolova u zglobovima,
  • prirodna tvar koja pomaže u liječenju alergija i upala
  • prirodna tvar koja pomaže u regeneraciji zglobova
  • tvar koja održava zglobove i čini ih fleksibilnima
  • koristi se i u ublažavanju osteoartritisa
  • koristi se u liječenju kroničnih bolova u području zglobova. 

msm prah

MSM prah nuspojave

MSM prah vrlo rijetko izaziva nuspojave. Vrlo visoke doze mogu izazvati glavobolju, proljev i mučninu

MSM prah cijena i gdje kupiti

MSM prah gdje kupiti? MSM prah možete nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama zdrave prehrane, u ljekarni ili putem online trgovina.

msm-prah

MSM prah poboljšava fleksibilnost, povećava ukupnu energiju, pomaže u detoksikaciji tijela te sadrži anti-upalna svojstva koja omogućuju tijelu da s lakoćom ukloni nepotreban otpad iz stanica. 

Poboljšava zdravlje kože i tena te potiče regeneraciju kože.

MSM cijena praha iznosi oko 90 kuna.

Na tržištu se mogu pronaći i MSM kapsule. Za 120 kapsula trebali biste izdvojiti oko 140 kuna. Premda se na tržištu mogu pronaći i jeftiniji proizvodi, uvijek vodite računa o tome da cijena u ovom slučaju ipak određuje kvalitetu. 

MSM prah forum

Neka iskustva s foruma su pozitivna, druga su negativna. Premda će nekim osobama pomoći u ublažavanju njihovih tegoba, MSM prah kod nekih osoba neće davati jednake rezultate. Razloga za to je mnogo. Pojedinci promjene neće primjećivati. Promjene koje nastanu, prema njihovim mjerilima neće biti dovoljne da bi nastavili s konzumacijom. 

Bitno je uzeti u obzir činjenicu da je MSM još jedan u nizu suplemenata, dakle nije riječ o nekakvom ‘magičnom prahu’ koji će vas preko noći izliječiti od najteže bolesti. Rezultati dolaze postupno, organizmu je potrebno razdoblje prilagodbe, a suplementu vremena da počne djelovati. 

Kada se organizam napokon probudi te kada se metabolizam napokon aktivira, prve promjene će gotovo sigurno biti vidljive. Dokle god postoji problem usporenog metabolizma, imajte na umu da postoji problem usporene apsorpcije organizmu potrebnih zdravih tvari.

MSM prah iskustva s foruma nisu mjerilo djelotvornosti, budući da forumu nisu pristupile sve osobe koje su isprobale MSM prah. Isprobajte MSM prah i ostavite vaše iskustvo u komentaru. 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
07-09-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

4.38 / 5   85
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: msm prah, msm prah iskustva, msm u prahu, sumpor u prahu, sumpor u prahu upotreba, msm djelovanje, msm prah uporaba, msm sumpor, msm kapsule, msm upotreba,