Kako napraviti morsku sol sa začinskim biljem?

sol sa začinskim biljem

Morska sol sa začinskim biljem aromatičan je začin za salate, jednostavna jela od povrća, umake ili juhe.

Možete je napraviti u većim količinama, upakirati u staklene tegle i pokloniti priajteljima i članovima obitelji, a može biti i vaš “tajni sastojak” u kuhanju.

Za jednu teglu soli sa začinskim biljem potrebno je:

  • 150 grama kvalitetne krupne morske soli
  • 50 g mješavine suhog začinskog bilja po želji (ružmarin, bosiljak , celer, origano, kadulja…)
  • Po želji, možete dodati usitnjeni biber u zrnu, prah đumbira, češnjak u prahu, usitnjene sjemenke korijandera ili sjemenke chili-papričice, te sušenu koru narance ili limuna, kako biste dodatno aromatizirali sol.

Mješavinu soli i začinskog bilja dobro protresite, zatvorite poklopac staklenke i ostavite da odstoji 24 sata. Sol je spremna za degustaciju u jelima ili za darivanje.

Pohranite je na suhom i tamnom mjestu, u dobro zatvorenoj staklenki, kako bi sačuvala aromu. Još ideja za jestive poklone za blagdane koje sami možete napraviti možete pronaći ovdje.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
29-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: aromatizirana sol biljem, aromatizirana sol recept, mediteranska prehrana i njeni recepti za jela, napravi sam zaćinsku mješavinu, sol sa zacinskim biljem,