Koji je najbolji ekstrakt kurkume prema mišljenju znanstvenika?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Kurkumu mnogi smatraju jednom od najljekovitijih biljaka na svijetu zbog njenog snažnog protuupalnog, antikancerogenog i antivirusnog djelovanja.

Osnovna prepreka iskorištavanju ljekvitih svojstava kurkume je njena slaba apsorpcija u krvotok stoga ju u terapeutske svrhe treba uzimati u velikim količinama od 8 do 12 grama dnevno.

Riječi kurkuma i kurkumin često se koriste kao riječi istog značenja ali one to nisu. Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume i njen najljekovitiji sastojak. Postupkom ekstrakcije kurkumin se izdvaja iz kurkume. Malo je poznato da se u procesu ektrakcije potpuno gube ljekovita eterična ulja kurkume od kojih je u kurkumi najzastupljenije ar-turmerone.

Po čemu je Kurkumin BCM-95 drugačiji od drugih?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Ljekovito djelovanje kurkumina jače je u odnosu na kurkumu, a nedostatak mu je gubitak eteričnih ulja i slaba apsorpcija.

Vođen tom spoznajom i činjenicom da je kurkumini topljivi u ulju dr. Antony Benny došao je do revolucionarnog rješenja i formulirao kurkumin BCM-95 u kojem su spojeni kurkumin i eterično ulje kurkume.

Eterično ulje kurkume svojim ljekovitim djelovanje u sinergiji s kurkuminom daje vrijednost više u odnosu na standardni kurkumin, značajno poboljšava bioraspoloživost i apsorpciju te kurkumin BCM-95 čini jedinstvenim po sastavu i superiornim po djelovanju.

Jedino kurkumin BCM-95 sadrži sve sastojke koje ima nativna kurkuma i na 100% prirodan i za zdravlje siguran način povećava apsorpciju 7 puta.

Prednosti Kurkumina BCM-95:

 • Bioraspoloživost i apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način korištenjem isključivo sastojaka kurkume.
 • Veća snaga i dužina djelovanja – jedna kapsula od 500 mg djeluje kao 5 g kurkume.
 • Jedinstveno djelovanje proizlazi iz sinergije ulja kurkume ar-tumerone i kurkumina.
 • Kurkumin BCM-95 bio je predmet 11 kliničkih studija i 27 znanstvenih radova koji dokazuju njegovo djelovanje. Jedino BCM-95 ima odobren patent za terapiju Alzheimerove bolesti.
 • BCM-95 ima toksikološku studiju koja kazuje da nije škodljiv niti u izuzetno visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.
 • Kapsule Ultra strong kurkumin BCM-95 sadrže samo kurkumin BEZ punila, konzervansa, GMO-a, alergena i umjetnih bojila

Zašto mnogi znanstvenici smatraju da je BCM-95 najbolji ekstrakt kurkume?

BCM-95 sadrži ulje ar-turmerone za koje se u znanstvnim radovima ističe da djeluje na povećanje broja živčanih matičnih stanica, povećava neurogenezu, djeluje na održavanje zdrave razine šećera u krvi, iskazuje značajno gastoprotektivno djelovanje.

Samo kurkumin BCM-95 sadrži ar-turmerone i zato je učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge.

Znanstvena je zajednica odala priznanje superiornom djelovanju kurkumina BCM-95, on je jedini kurkumin na svjetskom tržištu kojem je na temelju rezultata kliničke studije u kojoj je korišten odobren. US patent za terapiju Alzheimerove bolesti (US patent br. 8859020).

U 2016. godini pokrenuto je 9 novih kliničkih studija u kojima se koristi BCM-95 jer znanstvenici za svoje kliničke studije trebaju najdjelotvornije supstance pa im je BCM-95 izbor broj #1.

Vjerujemo da vam je teško u sve većoj ponudi dodataka prehrani od kurkume odabrati najbolji proizvod. Navodimo neke od poželjih odlika proizvoda kojima se možete rukovoditi u odabiru:

 • visoki udio aktivnog sastojka u jednoj kapsuli
 •  djelotvornost dokazana znanstvenim radovima i kliničkim studijama
 •  100% prirodni neškodljivi sastojci bez punila i konzervansa
 • proizveden u postrojenju koje ima GMP certifikat tj. zadovoljava standrade dobre proizvođačke prakse i ima ISSO certifikate

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMINUltra strong kurkumin BCM-95 ispunjava sve navedene krterije pa bi svakako mogao biti vaš najbolji izbor kad se radi o proizvodima od kurkume.

Pakiranje sadrži 60 vegetabilnih kapsula sa 500 mg superiornog kurkumina BCM-95.

Dnevna doza 1 do 2 kapsule.

Odabirom Ultra strong kurkumina BCM-95 birate najbolje za sebe jer uz snažno djelovanje kurkumina i eteričnog ulja kurkume u organizam ne unosite ništa štetno niti alergeno, možete ga korisiti bez vremenskog ograničenja, a pogodan je za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Studije pokazuju da stanovništvo u Indiji ima znatno nižu stopu oboljena od raznih vrsta raka i Alzheimerove bolesti prvenstveno zahvaljujući visokom udjelu kurkume u svakodnevnoj prehrani.

Ukoliko vam stil života i prehrane ne dopušta svakodnevno konzumiranje kurkume u prehrani u količinama od oko 2,6 g dnevno koliki je prosjek u Indiji, najbliže prirodnom sastavu i moćnom djelovanju kurkume možete dobiti i jednoj kapsuli Ultra strong kurkumina BCM-95 što je dnevni trošak od 3,47 kn.

Prevencija je uvijek bolja od lječenja, zato poslušajmo mudri Hipokratov savjet: “Neka vaša hrana bude vaš lijek i neka vaš lijek bude vaša hrana

Više informacija o proizvodu potražite OVDJE.

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

 1. Vodič: Kurkuma i kurkumin kao biljni lijek
 2. Kurkuma i med – moćan prirodni antibiotik
 3. Kurkuma – začin i biljni lijek
 4. Kurkuma – kraljica indijske kuhinje
 5. Trenutno otvoreni članak: Koji je najbolji ekstrakt kurkume prema mišljenju znanstvenika?
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.08 / 5   13
Facebooktwitterpinterestmail
22-07-2016
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kurkuma kapsule iskustva, kurkuma kapsule cijena, kurkuma tablete iskustva, kurkumin iskustva, kurkuma kapsule dm cijena, kurkuma iskustva, kurkuma forum, ultra strong kurkumin bcm-95 500 mg, kurkumin kapsule cijena, ekstrakt kurkume srbija,