Kapsaicin – ljute papričice kriju tajnu dugovječnosti

ljute papričice

Glavni sastojak ljute papričice je kapsaicin, aktivna tvar koja ima velik broj pozitivnih učinaka za ljudsko zdravlje. Kapsaicin djeluje protuupalno, protiv pretilosti i pojave raka.

Istraživanje, objavljeno u časopisu British Medical Journal, je dugi niz godina pratilo prehrambene navike pola milijuna Kineza i došlo je do zaključka kako oni koji gotovo svaki dan konzumiraju ljutu hranu imaju 14 posto manje šanse obolijevanja od smrtonosnih bolesti u odnosu na osobe koje takvu hranu jedu rjeđe.

Ljute papričice

Isto vrijedi za oba spola, a pogotovo se odnosi na one koji jedu ljutu hranu i ne konzumiraju alkohol.

“Ovi rezultati potvrđuju starija istraživanja o mogućem pozitivnom utjecaju ljute hrane na ljudsko zdravlje”, izjavila je ekipa koju su vodili znanstvenici Kineske akademije medicinskih znanosti i koja potpisuje istraživanje.

Članak uređen:

Ocjenite članak

4 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kapsaicin – ljute papričice kriju tajnu dugovječnosti

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.