Matična mliječ i neplodnost – kako koristiti ovaj nevjerojatan dar prirode?

Pored spolnog zdravlja, životne navike i stil života imaju veliki utjecaj na probleme sa neplodnosti. Stres kao bolest današnjeg doba, pušenje, lijekovi, alkohol i kava, pretilost neki su od “okidača” neplodnosti u današnje vrijeme.

Što možemo napraviti?

Iako postoji veliki broj različitih preparata koji su učinkoviti u pomaganju s plodnošću, matična mliječ je više nego vjerojatno na samom vrhu piramide kada govorimo o prirodnoj super hrani koja može pomoći kod neplodnosti.

obitelj

Zbog toga što Matična mliječ sadrži široku paletu hranjivih tvari koje su neophodne za  zdravlja organizma i pravilnu funkciju organa, lako je vidljivo kako može pomoći kod problema vezanih za neplodnost.

Po samom sastavu je kompleksana i puna je vitamina, bjelančevina i aminokiselina te enzima i minerala.

Matična mliječ je najcjelovitija namirnica na svijetu. Matična mliječ je čudotvorna hrana koja potiče razvoj, vraća snagu, regenerira organizam, osviježava pamćenje i regulira metabolizam.

matična mliječ

Pozitivni učinci Matične mliječi:

  • pomaže kod neplodnost
  • smanjuje nivo masnoća u krvi
  • regulira krvni tlak
  • otklanja nervozu i uznemirenost
  • pojačava koncentraciju i mentalne funkcije
  • povećava izdržljivost i energiju
  • jača imunitet organizma
  • stimulira obrambeni sistem

Svježa Matična Mliječ kao podrška jajašcima i zdravlju sperme

Svježa Matična Mliječ uspostavlja hormonalnu ravnotežu te djeluje kao podrška jajašcima i zdravlju sperme i na taj način povećava libido kod muškaraca te potiče imunološki sustav kod žena odnosno pruža podršku endokrinom sustavu. Matična mliječ ima antibiotska svojstva i može se boriti s mnogo različitih vrsta bakterija i zaštititi organizam od raznih infekcija i bolesti. Može smanjiti simptome i snagu bolesti, pripremiti tijelo da se bori protiv bolesti na bolji način.

svježa matična mliječ

Matičnu mliječ često nalazimo i u mješavinama s medom i peludom. Matična mliječ u kombinaciji s medom i peludom idealan je dodatak u prehrani djece jer poboljšava apetit, potiče rast i razvoj, a naročito jača imunitet mladog organizma. Sa medom se na najbolji način čuvaju hranjivi sastojci matične mliječi i djeluju kao izvanredna vitaminska dopuna njegovom sastavu.

Kako koristiti Matičnu mliječ?

Kod liječenja problema neplodnosti preporučava se kura od 3 mjeseca neprekidnog svakodnevnog uzimanja svježe matične mliječi za njega i nju. Nakon toga perioda napravi se pauza od isto toliko vremena i onda se još jednom ponovi kura uzimanja. Kod preventivnog uzimanja svježe matične mliječi preporučava se uzimanje manji vremenski period svakodnevno – recimo 20 dana do 4 puta godišnje.

Korištenje Matične mliječi umiješane u med i pelud – Revital komplex preporučava se konstantno, a prema potrebi, periodu u godini i trenutnim zdravstvenim prilikama.

matična mliječ

Gdje mogu nabaviti Matičnu mliječ?

Da bi bili sigurni da konzumirate ispravnu i pravu matičnu mliječ kupujte je samo kod provjerenih proizvođača i pčelara u koje imate povjerenja i na taj način ćete izbjeći moguće greške i rizike.

matična mliječ

Hrvoje Veber, struč.spec.oec

www.pcelarstvo-veber.hr

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.40 / 5   10
Facebooktwitterpinterestmail
27-09-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: matična mliječ iskustva, royal jelly neplodnost, matična mliječ protiv neplodnosti, matična mliječ neplodnost forum, matična mliječ neplodnost, maticna mlijec lijecenje neolodnisti, matična mliječ kure, maticna mlijec kao lijek za neplodnost, maticna mlec kod muskog steriliteta, ljekovito bilje neplodnost,