Matična mliječ i neplodnost – kako koristiti ovaj nevjerojatan dar prirode?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Pored spolnog zdravlja, životne navike i stil života imaju veliki utjecaj na probleme sa neplodnosti. Stres kao bolest današnjeg doba, pušenje, lijekovi, alkohol i kava, pretilost neki su od “okidača” neplodnosti u današnje vrijeme.

Što možemo napraviti?

Iako postoji veliki broj različitih preparata koji su učinkoviti u pomaganju s plodnošću, matična mliječ je više nego vjerojatno na samom vrhu piramide kada govorimo o prirodnoj super hrani koja može pomoći kod neplodnosti.

Zbog toga što Matična mliječ sadrži široku paletu hranjivih tvari koje su neophodne za  zdravlja organizma i pravilnu funkciju organa, lako je vidljivo kako može pomoći kod problema vezanih za neplodnost.

Po samom sastavu je kompleksana i puna je vitamina, bjelančevina i aminokiselina te enzima i minerala.

Matična mliječ je najcjelovitija namirnica na svijetu. Matična mliječ je čudotvorna hrana koja potiče razvoj, vraća snagu, regenerira organizam, osviježava pamćenje i regulira metabolizam.

Pozitivni učinci Matične mliječi:

  • pomaže kod neplodnost
  • smanjuje nivo masnoća u krvi
  • regulira krvni tlak
  • otklanja nervozu i uznemirenost
  • pojačava koncentraciju i mentalne funkcije
  • povećava izdržljivost i energiju
  • jača imunitet organizma
  • stimulira obrambeni sistem

Svježa Matična Mliječ kao podrška jajašcima i zdravlju sperme

Svježa Matična Mliječ uspostavlja hormonalnu ravnotežu te djeluje kao podrška jajašcima i zdravlju sperme i na taj način povećava libido kod muškaraca te potiče imunološki sustav kod žena odnosno pruža podršku endokrinom sustavu. Matična mliječ ima antibiotska svojstva i može se boriti s mnogo različitih vrsta bakterija i zaštititi organizam od raznih infekcija i bolesti. Može smanjiti simptome i snagu bolesti, pripremiti tijelo da se bori protiv bolesti na bolji način.

Matičnu mliječ često nalazimo i u mješavinama s medom i peludom. Matična mliječ u kombinaciji s medom i peludom idealan je dodatak u prehrani djece jer poboljšava apetit, potiče rast i razvoj, a naročito jača imunitet mladog organizma. Sa medom se na najbolji način čuvaju hranjivi sastojci matične mliječi i djeluju kao izvanredna vitaminska dopuna njegovom sastavu.

Kako koristiti Matičnu mliječ?

Kod liječenja problema neplodnosti preporučava se kura od 3 mjeseca neprekidnog svakodnevnog uzimanja svježe matične mliječi za njega i nju. Nakon toga perioda napravi se pauza od isto toliko vremena i onda se još jednom ponovi kura uzimanja. Kod preventivnog uzimanja svježe matične mliječi preporučava se uzimanje manji vremenski period svakodnevno – recimo 20 dana do 4 puta godišnje.

Korištenje Matične mliječi umiješane u med i pelud – Revital komplex preporučava se konstantno, a prema potrebi, periodu u godini i trenutnim zdravstvenim prilikama.

Gdje mogu nabaviti Matičnu mliječ?

Da bi bili sigurni da konzumirate ispravnu i pravu matičnu mliječ kupujte je samo kod provjerenih proizvođača i pčelara u koje imate povjerenja i na taj način ćete izbjeći moguće greške i rizike.

Hrvoje Veber, struč.spec.oec

www.pcelarstvo-veber.hr

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

4.29 / 5   7
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: royal jelly neplodnost, hrvoje veber, matična mliječ iskustva, maticna mlijec kao lijek za neplodnost, matična mliječ protiv neplodnosti, neplodnost maticna mlijec,