Uz vlastiti Kefir do zdravlja i uštede

kefir
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Jeste li znali da ovaj ukusni i hranjivi mliječni napitak možete napraviti sami i bez puno truda? Pritom ćete uštedjeti i učiniti dobru stvar za sebe i bližnje.

Kefir gljiva

Kefir je fermentirani mliječni napitak koji se može vrlo jednostavno proizvesti u kućnoj radinosti. Može se, naravno, kupiti i u dućanu, ali, osim po imenu, ta dva napitka nisu jednaka.

Želite li kefir gljivu ili ju imate i želite darovati možete ostaviti kontakt podatke u komentarima ispod članka.

Domaći kefir radi se pomoću gljive Kefira. Gljiva Kefir se tako konvencionalno naziva, ona zapravo nije gljiva nego zajednica korisnih bakterija i čestica mliječne masti. Industrijski kefir, onaj koji se prodaje u trgovini, radi se pomoću hmelja i kulture koje okusom odgovaraju kefiru. Takav kefir nema istu nutricionističku vrijednost kao domaći. Zašto se industrijski kefir ne radi pomoću gljive Kefir? Razlozi su sljedeći- domaći kefir je osjetljiv na okolinu, npr. ima malo drugačiji okus po ljetu nego po zimi. Industrijski kefir se može proizvoditi brže i u velikim količinama. No, domaći kefir ima mnoga svojstva koja pozitivno utječu na naše zdravlje koja industrijski kefir nema.

Domaći kefir blagotvorno djeluje:
  • na regulaciju krvnog tlaka
  • na jačanja imunitet
  • kod upale želuca, crijeva, proljeva i zatvora
  • kod oboljenja jetre i bubrega
  • kod unutarnjih i vanjskih čireva

Neki svakodnevni ispijatelji kefira su nam u razgovoru prijavili i gubitak kilograma i poboljšanja na tenu.

Kako napraviti domaći kefir?

Ovo je vrlo jednostavno. Treba vam gljiva Kefir, mlijeko i posuda. Ubacite gljivu i mlijeko u posudu, ostavite na nekom mjestu (temperatura treba biti veća od 10 C’) i nakon dan do dva izvadite gljivu iz posude. Ono što je ostalo je domaći kefir. Gljivu ubacite u novu posudu za novi kefir. Ukoliko ne želite odmah raditi novi kefir, možete ju skladištiti u vodi.

Video upute za pripremu kefira

Važno

Kefir ne smije doći u doticaj s metalom- posuda u kojoj se radi ne smije imati metalni čep, ne smije se koristiti metalna žlica za miješanje i vađenje gljive.

Gdje nabaviti gljivu Kefir?

Gljive Kefir se ne prodaju po dućanima. Gljivu možete nabaviti od nekoga tko ju ima. Naime, gljiva se brzo razmnožava i dijeli.

Želite li kefir gljivu možete ostaviti kontakt podatke u komentarima ispod pa ako poruku pročita netko tko ima gljivu, kontaktirat će vas. Svakako već u prvoj poruci napišite svoje kontakt podatke, bilo e-mail ili telefon.

Kefir za zdravlje i uštedu

Ako ste ljubitelj kefira, radeći domaći kefir ćete i uštedjeti, i to na litru kefira 6 kuna (litra mlijeka na dan kada se radi ovaj članak košta 6 kuna, a litra kefira oko 12).
Ako vaša obitelj popije litru kefira dnevno, godišnje ste uštedjeli 2 190 kuna.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Strauss Heartdrops - kapi za srce
Strauss Heartdrops - kapi za srce

Uklanjaju nakupine s arterija i štite srce.

345 kn

Ulje divljeg origana - prirodni antibiotik
Ulje divljeg origana - prirodni antibiotik

Protiv širokog spektra bakterija, virusa i gljivica.

143 kn

Saznajte više o: , , ,

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

4.17 / 5 (46 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni

Drugi upravo čitaju:

Pojmovi uz članak: kefir, kefir gljiva, domaci kefir, kako napraviti kefir, gljivice za kefir, kefir gljivice, kako napraviti domaći kefir, kefir gljiva gdje kupiti, gljive za kefir, gljiva za kefir,