Šest ukusnih lijekova za jesenske alergije

Alergijski-kašalj

Istraživanja pokazuju da konzumiranje određene hrane može biti loš izbor tijekom sezone alergija. No, dobra vijest je da postoje i namirnice koje vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma alergije:

Kupus

Kupus sadrži flavonoid zvan kvercetin, za koji se vjeruje da pomaže u smanjenju upale povezane s alergijama. Kvercetin sprječava imunološke stanice da evociraju alergijsku reakciju ili ispuštaju histamin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sjemenke lana

Sjemenke lana obiluju omega-3 masnim kiselinama. One promiču zdravo funkcioniranje imunološkog sustava. Sjemenke lana također sadrže selen, koji može pomoći smanjiti alergijsku reakciju.

Češnjak

Češnjak smanjuje rizik od alergijske reakcije. Istraživanja pokazuju da češnjak pomaže blokirajući proizvodnju kemikalija koje uzrokuju alergijske reakcije.

Naranče

Vitamin C pomaže u kontroli simptoma alergije. Najbolji način da dobijete svoju dnevnu dozu vitamina C je konzumiranje naranča, crvene paprike i jagoda.

Naranče

Kelj

Kelj obiluje vitaminom A, koji ublažava simptome alergije. Osobe s manjkom vitamina A u tijelu će više vjerojatno imati astmu i probleme s alergijama.

Indijski šafran

Indijski šafran ili kurkuma je jedan od omiljenih indijskih začina. Kurkuma ima snažna anti-upalna svojstva te djeluje protiv bolova. Ako vam ne odgovara okus, možete je konzumirati i u obliku kapsula.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
30-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: chia sjemenke alergija, jesenska alergija,