Smoothie sladoled – recept s borovnicama

Sladoled od borovnica

Smoothie je iznimno zahvalan doručak, večera, međuobrok, osvježenje u vruće ljetne dane, energetski napitak nakon napornog treninga…

Ovaj Smoothie dobro prolazi kod djece pa ako im želite “uvaliti” nešto zdravo probajte s ovim voćnim receptom.

Potrebni sastojci:

  • 2 šalice svježe ili smrznute borovnice,
  • 1.5 šalica bademovog ili lješnjakovog mlijeka (ili po izboru),
  • 1 šalica grčkog jogurta,
  • 1/3 šalice badema,
  • 2 žličice vanilije,
  • 2 žlice meda,
  • 10-tak listića mente.

Bademe samljeti u blenderu te dodati borovnice, a zatim sve ostale sastojke i također samljeti.

Podijelite smoothie tekućinu među 12 (ili više) kalupića. Najbolje je staviti gumenaste/plastične kalupe kako biste lakše izvadili sladoled.

smoothie sladoled

Stavite zamrzavati otprilike 4 sata. Po želji prelite umakom od jagoda, čokolade i sl. te poslužite.

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: smuti sladoled, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Smoothie sladoled – recept s borovnicama

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.