Što vitki ljudi jedu za doručak?

doručak

Nikada dosta ponavljanja: doručak je najvažniji obrok u danu.

Istraživači sa sveučilišta Cornell proučavali su prehrambene navike osoba idealne tjelesne težine  Rezultati su predstavljeni 4. Studenog na Tjednu pretilost i Los Angelesu. U anketi je sudjelovalo 147 osoba (od čega 118 žena) koje se ne moraju boriti s viškom kilograma. Prosječni BMI im je iznosio 21,7, a prosječna težina 60,8 kg. Većina ih je bilo u dobi iznad 41 godine.

Studija je pokazala da su najčešći sastojci doručka: voće (51%), mlijeko (41%), hladne žitarice/Musli (33%), kruh 32%), jaja(31%), vruće žitarice (29%), kava (26%). Samo 4% ispitanika je navelo da preskače doručak.

Zdrav doručak

„Najvažnija pouka ove studije je da značajna većina vitkih osoba zapravo konzumira doručak umjesto da ga preskače.“ objašnjava glavna autorica Anna-Leena Vuorinen.

„Osobito se ističe činjenica da oni ne samo redovito doručkuju, nego da je i izbor namirnica zdrav, poput voća i povrća. Također, konzumacija jaja je veća nego što smo očekivali“

Pogledajte infografiku prehrane vitkih ljudi.

Zdrava prehrana

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
31-10-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni