Vegetarijanska i veganska dijeta su najučinkovitije za skidanje kilograma

vegetarijanska hrana

Nova studija objavljena u Journal of General Internal Medicine pokazala je da su vegetarijanske dijete efektivnije od ostalih dijeta.

Provedena je meta-analiza 12 različitih studija u kojima je bezmesna dijeta bila uspoređena s nekom drugom dijetom. Rezultati su pokazali da su oni koji bili na vegetarijnskoj dijeti izgubili 2.02 kg, a oni na veganskoj dijeti su gubili 2.52 kilograma više od onih koji su tijekom dijete jeli meso.

Analizirane su različite vrste veganskih i vegetarijnskih dijeta. Meta-analiza je obuhvatila 1151 ljudi iz 12 studija, a dijete su prosječno trajale između devet i 74 tjedna.

vegetarijanska-prehrana

Istraživači su zaključili da je za uspjeh bezmesnih dijeta zaslužna činjenica da su bogate žitaricama, voćem i povrćem. Zdrava vlakna iz takve ishrane pospješuju probavu i ostavljaju osjećaj sitosti zbog ćega je unos hrane ukupno manji.

Vegetarijanska prehrana također vam može pomoći i u povećanju mišićne mase, ovdje možete pročitati više o tome koje namirnice biste trebali uvrstiti u svoju prehranu kako biste povećali mišićnu masu.

Želite li doznati više o tome kako možete olakšati pripremu vegetarijanskih jela, kliknite ovdje.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.50 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
Uređeno: 10-10-2018, objavljeno: 03-07-2015
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vegetarijanska dijeta, dijeta za vegetarijance, vegetarijanska dijeta za mrsavljenje, veganska dijeta, bezmesna dijeta, vegaterijanska dijeta, smrsaviti veganstvo, keto dijeta za vegetarijance, keto dijeta za vegane, vegetarijanske dijete,