Vegetarijanstvo – savjeti za početnike

Razmišljate o vegetarijanstvu, ali ne znate kako započeti s novim načinom prehrane? Upravo zato vam mi donosimo nekoliko korisnih savjeta kako izbaciti ili barem smanjiti unos mesa.

Vaša prehrana, vaša pravila

Vaša prehrana je vaša osobna stvar. To znači da ne morate slijediti pravila i trendove drugih vegetarijanaca. Dokle god ste sigurni u donošenju odluka kojima želite poboljšati sebe i svijet, idete u pravom smjeru.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U redu je krenuti polako

Ako vam naglo izbacivanje mesa iz prehrane zvuči zastrašujuće, pokušajte ga postepeno ukidati iz svojih obroka. Primjerice, odaberite jedan dan u tjednu za post ili svaki tjedan izbacujte po jednu vrstu mesa iz prehrane.

Razgovarajte s prijateljima i voljenima

Ponekad na našu prehranu utječu i ljudi s kojima živimo ili se susrećemo na dnevnoj bazi. Ako ste jedini vegetarijanac u obitelji, bilo bi dobro da porazgovarate sa svojim ukućanima o svom izboru i tražite od njih razumijevanje i podršku.

Napravite zajedno plan kuhanja tako da ne morate baš svaki dan kuhati odvojeno svoje obroke.

Vegetarijanska prehrana

Internet je vaš najbolji prijatelj

Vegetarijanac početnik će uživati u brojnim pogodnostima interneta. Od prehrambenih informacija, preko tisuća vegetarijanskih recepata, do pomoći u pronalasku savršenih supstituta za određenu mesnu namirnicu – internet pokriva sve vegetarijanske potrebe.

Što ako se ipak ne možete odreći mesa?

Ako ste nakon nekoliko tjedana vegetarijanstva pokleknuli i pojeli meso, nemojte se osjećati loše. Kao što smo spomenuli na početku, vaša prehrana je vaša osobna stvar. Ali i dalje postoje načini kako možete učiniti dobru stvar. Primjerice, kupujte lokalne ili organske namirnice te izbjegavajte prerađivanu hranu. Ako imate prostora u vrtu, možete čak i posaditi vlastito voće i povrće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Donošenje odluke o novom načinu prehrane je teško – ali jednom kada počnete postaje vrlo lagano!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

4.67 / 5   3
Facebooktwitterpinterestmail
03-05-2016
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vegetarijanska ishrana za pocetnike, vegetarijanstvo za pocetnike, vege hrana za početnike, vegetarijanski meni za početnike, zdravo vegetarijanstvo,