Vrste meda: Kestenov med

kestenov med

Kestenov med karakterističan je po tamnožutoj boji, jakom i oštrom mirisu te pomalo gorkom okusu.

Sadrži veliku količinu mineralnih tvari i jedan je od medova s najvećom količinom peludi.

Med kestena ima izvanredno djelovanje kod oporavka od akutne zarazne žutice, operacije žuči i sl. Također, povoljno djeluje na cjelokupni probavni sustav.

Dobro ga je koristiti s čajnim mješavinama stolisnika, kamilice, majčine dušice, šipka itd.

Ako se čajevi s medom uzimaju radi liječenja i poboljšanja općeg stanja, moraju se piti nekoliko puta na dan, sat-dva nakon obroka. Šalicu čaja potrebno je zasladiti s jednom do dvije žličice kestenovog meda.

Kestenov med širi periferne žile, pa tako može pomoći i kod smetnji uzrokovanih slabijom cirkulacijom.

Osim toga, zbog visokog sadržaja željeza preporučuje se i slabokrvnim osobama.

Članak uređen:

Doznajte više o dobrobiti meda i matične mliječi:

Ocjenite članak

3.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kestenov med, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Vrste meda: Kestenov med

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Jedan od meni boljih medova, najviše ga volim konzumirati samog.Živim u Slavoniji pa uživam u raznim vrstama meda koje drugdje nisu baš dostupne, npr. suncokret, medun, uljana repica i usput ulažem u svoje zdravlje, najveću vrijednost koju imamo.:)