Vrste meda: Med od lavande

med od lavande

Lavandin med intenzivnog je mirisa i vrlo oštrog okusa. Riječ je o jednoj od najkvalitetnijih vrsta s izrazitim antirahitičnim antianemičnim djelovanjem jer omogućuje iskorištavanje kalcija i željeza iz hrane i lijekova. Upravo zbog toga, često se koristi u trudnoći i vrlo je važan za zdravlje i pravilan razvoj bebe.

Med od lavande koristi se i za smirenje grčeva te općenito organizma. Pomaže kod otežane probave i nadutosti, a pospješuje i mokrenje.

Otopljen u čaju ili vodi, može ublažiti migrene i vrtoglavice, umiriti kašalj te pomoći kod upale gornjih dišnih puteva i bronhitisa. Također, izvrstan je plućni antiseptik.

Lavandin med posebno se preporučuje oboljelima od srčanih ili krvožilnih bolesti, te u trudnoći, otopljen u mlijeku ili blagom čaju.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

3.75 / 5   4
Facebooktwitterpinterestmail
17-10-2019
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: med od lavande, lavandin med, med lavanda, Lavanda med, gde mogu u hrvatskoj poruciti med od lavande, lavandin med cena, lavandin med cijena, med lavan, med vučipolje cijene meda lavande,