Anis (Pimpinella anisum)

anis

Ostala imena: slatki komorač, slatki kopar, slatki kumin. Koristi se sušeno sjemenje usitnjeno neposredno prije kuhanja radi zadržavanja maksimuma ljekovitog svojstva.

Anis je slatkog okusa pa se prvenstveno koristi u slatkim jelima, kruhu, umacima te salatama.

Anis je odlično sredstvo protiv: vjetrova, grčeva i loše probave. Također je dobar ako tijekom jela zbog nervoze progutamo zrak, kao i kod problema migrene ako je na probavnoj osnovi (bol u sljepoočnicama najčešći je zbog vjetrova).

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Anis (Pimpinella anisum), 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Anis (Pimpinella anisum)

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.