Bosiljak (Ocimum basilicum)

bosiljak

Ostala imena: bosilje bazilika. Koristi se u svježem ili osušenom stanju. Najčešće se dodaje se salatama, sirovom povrću, gljivama, kravljem siru, umaku od rajčice i juhama od povrća.

Najdjelotvorniji je protiv napuhavanja te kod problema s crijevima, želučanim katarom i upalama, te kod bolesti pluća i upala mokraćnih puteva.

Dobro se slaže s češnjakom, lukom te maslinovim uljem i limunovim sokom u salatama ili kao preljev za tjesteninu (pesto).

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Bosiljak (Ocimum basilicum)

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.