Bosiljak (Ocimum basilicum)

bosiljak

Ostala imena: bosilje bazilika. Koristi se u svježem ili osušenom stanju. Najčešće se dodaje se salatama, sirovom povrću, gljivama, kravljem siru, umaku od rajčice i juhama od povrća.

Najdjelotvorniji je protiv napuhavanja te kod problema s crijevima, želučanim katarom i upalama, te kod bolesti pluća i upala mokraćnih puteva.

Dobro se slaže s češnjakom, lukom te maslinovim uljem i limunovim sokom u salatama ili kao preljev za tjesteninu (pesto).

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwitterpinterestmail
12-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni