Kardamon (Elettaria cardamomum)

kardamon

Kardamon možemo naći u prodaji kao zatvorene zelene mahunice ili kao prah. Izuzetno je aromatičan te se koristi u čaju, kolačima ili voćnim salatama. Djeluje stimulativno, jača srce i pluća, oslobađa od vjetrova i osvježava dah.

U Indiji se dodaje u čaj, a beduini ga dodaju u kavu jer ublažava loše djelovanje kofeina. Mahunica kardamona se može žvakati radi smirenja, osvježavanja daha te za bolji rad mozga.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
12-12-2018
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kardamon, zacini - kardamon,