Kardamon (Elettaria cardamomum)

kardamon

Kardamon možemo naći u prodaji kao zatvorene zelene mahunice ili kao prah. Izuzetno je aromatičan te se koristi u čaju, kolačima ili voćnim salatama. Djeluje stimulativno, jača srce i pluća, oslobađa od vjetrova i osvježava dah.

U Indiji se dodaje u čaj, a beduini ga dodaju u kavu jer ublažava loše djelovanje kofeina. Mahunica kardamona se može žvakati radi smirenja, osvježavanja daha te za bolji rad mozga.

Članak uređen:

Saznajte više o zdravlju srca i kardiovaskularnog sustava u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kardamon, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kardamon (Elettaria cardamomum)

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.