Kopar (Anethum graveolans)

kopar

Kopar je vrlo omiljen dodatak u jelima u našim krajevima te se koristi kao začin kod umaka, juha, variva (buča, krastavci itd.). Osim svježih listova koriste se i sjemenke kopra u pripremi zimnice.

On se loše slaže s većinom začina zbog svoje specifične aromatičnosti. Uz kopar možemo koristiti peršin, papar i eventualno kim.

Djeluje protiv nadimanja, regulira probavu te potiče stvaranje mlijeka kod dojilja. Kada se koristi čaj s medom prije spavanja, djeluje protiv nesanice, a nezaslađeni se koristi protiv štucanja i povraćanja.

Članak uređen:

Saznajte više o nesanici u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kopar (Anethum graveolans)

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.