Korijander (Corijandrum sativum)

korijander

Korijander je uz kumin najčešće upotrebljavani začin u indijskoj kuhinji. Koristi se samljeven u prah ili čitave sjemenke.

Svježe lišće korijandera se može naći gotovo u svakom slanom indijskom jelu (kao kod nas peršinovo lišće).

Dobar je protiv vjetrova, stimulira probavu te se može koristiti i kao čaj protiv alergija, za otklanjanje osjećaja peckanja kod mokrenja i protiv vjetrova.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

13-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

4 / 5   2
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni