Majčina dušica (Thymus vulagris)

majcina dusica
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Majčina dušica i timijan su dvije vrlo srodne i slične biljke. U kuhanju se više koristi timijan iako su im djelovanja na organizam ista, kao i okus.

Timijan se upotrebljava za jela od mahunarki, krumpira, juhe i umake (naročito od rajčica). Majčina dušica neutralizira masnoću i korisna je za probavu i pluća.

Djeluje na rastvaranje sluzi i ublažava grčeve i kašalj. Djeluje antiseptički. Dobro se slaže s lovorom, celerom, peršinom, češnjakom i mažuranom te se najviše koristi u pripremi jela sredozemne kuhinje.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

5 / 5   1
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: majcina dusica za probavu, zacin majcina dusica,