Peršin (Petroselinum hortense)

persin

Peršin je sigurno najčešći začin u našim krajevima. Vrlo je važno, da bi iskoristili njegova bogata ljekovita svojstva, dodati ga u gotovo jelo (ne kuhati).

Peršin je vrlo vrijedan izvor vitamina C, snižava povišeni krvni tlak te je diuretik.

Jako je važno znati da peršin iznimno pojačava mokrenje što se lagano primijeti ako se konzumiraju veće količine.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Ocjena članka:

5 / 5   2
Facebooktwitterpinterestmail
13-06-2017
Foto: Photospin
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni